Logga in
Logga in

Vi söker dig som är en fena på kommunikation!

Vill du arbeta med samhällsutveckling och framtidens infrastruktur på Trafikverket? Vi söker dig som vill utvecklas som Kommunikatör i en spännande verksamhet. 

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Det vi gör har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Vi kommunikatörer ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter. Verksamheten inrymmer allt från operativa till strategiska frågor.

Om jobbet

Jobbet passar dig som vill arbeta i en komplex och mångfacetterad miljö med stort fokus på projektkommunikation. Du har en konsultativ roll där du skapar samsyn kring vikten av proaktiva och samordnade kommunikationsinsatser. Du arbetar operativt med att analysera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser till utpekade målgrupper externt såväl som internt. 

Några exempel på arbetsuppgifter är att:

 • Analysera, ta fram och genomföra olika kommunikationsaktiviteter för våra målgrupper.
 • Formulera budskap, mål och kommunikationsplaner samt ta fram, samordna och sprida innehåll i våra interna och externa digitala kanaler.
 • Vara rådgivande i kommunikationsfrågor åt projektledare för investerings- och underhållsprojekt.
 • Beställa kommunikationstjänster från "inhousebyrå" och upphandlad byrå.

Du kommer tillhöra vår regionala Kommunikationsavdelning Stockholm-Öst. Vi är 40 kommunikatörer på avdelningen - kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga - som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag. Tillsammans ansvarar vi för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter och kommunikationsinsatser. Denna tjänst är en tillsvidareanställning för en kollega som fått ett nytt uppdrag på Trafikverket med tillträde så snart som möjligt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ska du ha lätt för att samarbeta med andra, vara duktig på att skapa relationer och inge förtroende. Du har god pedagogisk förmåga och kan omsätta komplexa infrastrukturfrågor till enkel kommunikation. Du är trygg i din yrkesroll, du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar tänka nytt. Du har en stark egen drivkraft och kan självständigt analysera, prioritera och samordna kommunikationsinsatser ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap 180 hp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av operativt kommunikationsarbete med samhällsbyggnadsfrågor i offentlig verksamhet
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler - både extern webb och sociala medier
 • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
 • har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som kommunikationsexpert gentemot andra yrkesgrupper
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av att arbeta strategiskt med olika typer av kommunikationsfrågor
 • har erfarenhet av att arbeta som copywriter och med kreativt skrivande
 • har erfarenhet av webbverktyget Episerver samt av att göra enklare filmer med mobilen.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype vecka 29.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Placeringsort är Örebro.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436

Rekryterande chef Ida Rann,
0101242953