Logga in
Logga in

Bli vår nästa kvalificerade controller - var med och skapa nya stambanor!

Som kvalificerad controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara med och skriva järnvägshistoria - då har vi en spännande tjänst för dig!

Nya stambanor ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler spår och kortare restider knyter Sverige närmare och skapar nya möjligheter att arbetspendla och studera. Vi får fler och mer pålitliga resor och transporter för människor och näringsliv. I Sverige och vidare ut i Europa.

För verksamheten i Ostlänken söker vi nu en kvalificerad controller. Här får du vara med och forma verksamhetsstyrningen av ett av landets största infrastrukturprojekt. Du ingår i enheten Ekonomi där specialiststöd inom controlling, kalkyl och tidsplanering till pågående investeringsprogram ingår. Du kommer att ingå i ett nätverk med controllers vilket ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra specialister samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen.

Jag som blir din chef heter Susanne Björkman, och mitt ledarskap bygger på att vi utvecklas bättre tillsammans, som grupp och individer. Du som medarbetare har stort eget ansvar, drivs av att tänka nytt och stötta organisationen i att nå våra mål. Vi är en tight arbetsgrupp med korta beslutsvägar och regelbundna diskussioner, vilket ger god stämning och effektivare vardag. Jag hoppas att du vill vara med oss och fortsätta utveckla verksamheten och bidra till en ännu proffsigare verksamhetsstyrning. 

I rollen som kvalificerad controller får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss. Du är ledningens stöd i styrningen av verksamheten mot önskade mål. Du samordnar och driver programmets kostnadsbedömningar, analyserar och ser samband och avvikelser ur ett helhetsperspektiv samt driver förbättringsarbete. Uppdraget har kvalificerade uppgifter på konsoliderande nivå, ofta med strategiskt innehåll och komplexitet. Dessutom har du en styrande och stödjande roll i sakfrågor. 

Tjänstens placeringsorter är i Solna, Norrköping eller Linköping.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Vidare har du förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och kan utifrån det göra avvägningar och visa på sakligt och objektivt omdöme.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms relevant för tjänsten
 • har aktuell och mångårig erfarenhet av controlling
 • har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning
 • har goda kunskaper inom Excel och trivs med att använda verktyget dagligen
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har aktuell och flerårig erfarenhet inom området controlling i stora organisationer eller offentlig verksamhet
 • har aktuell och flerårig erfarenhet inom området controlling inom anläggnings- eller infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet av kalkylbedömningar av större projekt inom anläggning eller infrastruktur
 • har goda kunskaper inom ekonomi -och rapporteringssystemen Agresso, Mercur och/eller Stratsys
 • har goda kunskaper i Trafikverkets ekonomimodell, planerings- och uppföljningsprocesser
 • har erfarenhet av resursplanering och tidsplanering

Övrig information

Rekryterande chef: Susanne Björkman, NSve. Mail: Susanne.bjorkman@trafikverket.se, Tel: 010-123 04 44/ 0721-42 30 32.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer hålls via skype och är planerade till v. 37.

#LI-ÅG1 #LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Susanne Björkman,
0101230444

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Viktoria Andersson,
0101231176