Logga in
Logga in

Kvalitetsspecialist till Ostlänken och Nya Stambanor

Vill du vara med på något nytt och vara med och skapa järnvägshistoria? Senast Sverige byggde en ny stambana var för ca 150 år sedan och nu är det dags igen. Du kan vara med på resan genom att bli vår nya kollega! 

Sök tjänsten

Om jobbet

-Det bästa med jobbet som kvalitetsspecialist är utan tvekan kollegorna, som alltid finns till hands, är lyhörda och inkluderande och att arbetsuppgifterna är så varierande. Jag har stort inflytande över vilka frågor jag jobbar med och får styra mycket själv vad jag fördjupar mig i. Att även få träffa medarbetare i andra sammanhang som har andra perspektiv på verksamheten än vad jag har är väldigt utvecklande, berättar en medarbetare.                

Som kvalitetsspecialist i Ostlänken inom Nya Stambanor är du en del av funktionen som leder och stöttar i kvalitetsarbetet inom programmet. Du har ett nära samarbete med program- och projektledningen i implementeringen av Trafikverkets processer och arbetssätt. Arbetsuppgifterna innebär att stödja och utbilda i tillämpningen av Trafikverkets ledningssystem, driva uppdrag för att förbättra ledningssystemet samt följa upp. Du kommer också att granska dokumentation från leverantörer vid upphandling och genomförande samt samordna och leda uppföljningar av våra leverantörer.

Organisatoriskt tillhör du avdelning Verksamhetsstyrning, enhet Kvalitet och Risk, vilket innebär att du både kommer arbeta i Ostlänken och med utveckling på avdelningsnivå.

Vad kan vi erbjuda dig?

Kvalitetsfrågorna är prioriterade och vi har fungerande nätverk och forum för erfarenhetsutbyte. Detta ger dig möjligheter att diskutera kvalitetsfrågor tillsammans med andra. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Hos oss får du en introduktion som anpassas efter dig, för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och ges förutsättningar för att ytterligare kunna utveckla dina färdigheter inom kvalitet.


Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen som kvalitetsspecialist förväntas du driva ditt arbete framåt på ett självgående sätt vilket ställer krav på egen förmåga att planera, strukturera och leverera. Rollen passar dig som är relationsbyggande, pedagogisk och tycker om att samarbeta eftersom du arbetar stödjande och vägledande gentemot projektverksamheten. Du brinner för att förbättra och hjälpa verksamheter att göra rätt och att få ordning och reda.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom kvalitetsledning, projektledning eller management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst ett par års arbetslivserfarenhet av verksamhetsnära kvalitetsarbete
  • har utvecklat och arbetat med styrande och stödjande arbetssätt/rutiner
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetat med interna revisioner, verksamhetsuppföljning, avvikelsehantering och förbättringsarbete
  • har erfarenhet av arbete inom anläggningsbranschen eller stora organisationer
  • har kunskap inom projektledningsmetodik (XLPM eller annan likvärdig)
  • har kunskap inom ISO 9000-serien


Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att hållas via skype 24-25/10.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.


Kontaktperson under perioden 14/9-29/9 är Anna Lorentzon, programsamordnare kvalitet. Hon nås på 072-0851037.


#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR

Sök tjänsten

Rekryterande chef Danny Huerta,
0101236877

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

SACO Viktoria Andersson,
0101231176

Läs mer