Logga in
Logga in

Projektingenjör till Ostlänken

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Programorganisationen för Ostlänken har uppdraget att bygga 16 mil ny järnväg mellan Järna och Linköping,. En nödvändig förstärkning av järnvägens kapacitet som bidrar till kortare restider, hållbara transporter och bättre punktlighet i tågtrafiken. Vi behöver dig och vi tror att du kommer att gilla att jobba hos oss!

Om jobbet

Vad gör en projektingenjör inom järnväg på Trafikverket?

Din primära uppgift att stötta projektledare i järnvägsprojekt. Det gäller alltifrån att vara del av projektledningen och driva delar av eller mindre projekt från planering till produktion till att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Du har en nyckelroll med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna.

Din utveckling som projektingenjör

Hos oss på Trafikverket har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda mindre projekt i sin helhet. Vi delar erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är i starten av din karriär och som vill fördjupa och bredda din kompetens som projektingenjör. För att lyckas i denna roll ser vi att du ska ha en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta; detta då du har många kontaktytor och samarbeten både internt och externt. Du är analytisk, van vid att arbeta enligt en tydlig process, strukturerar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar aktivt till de gemensamma målen. Självklart har du ett stort intresse av att få utvecklas inom infrastruktur.

Kvalifikationsmässigt söker vi dig som har:

  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad eller samhällsplanering
  • erfarenhet av projektarbete, i rollen som projektingenjör eller projektledning, projektplanering eller annan relevant erfarenhet
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • körkort för personbil

Meriterande om du har:

  • erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen inom väg- eller järnvägsprojekt
  • kunskaper inom entreprenadjuridik/kontraktshantering


Övrig information

Ostlänken är en cirka 16 mil lång ny dubbelspårig järnväg mellan Järna och Linköping som möjliggör ökad kapacitet på järnvägen, bidrar till större arbetsmarknadsregioner, smidigare arbetspendling och regional utveckling. Planering och projektering av Ostlänken pågår för större delen av sträckan. Vi börjar bygga järnvägen år 2024 och öppnar för trafik år 2035. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du en del i samhällsutvecklingen genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken i några av Sveriges största järnvägsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Maria Wilander,
0101233359

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Viktoria Andersson,
0101231176

Rekryterande chef: Ylva Höjer,
0101237397