Logga in
Logga in

Projektledare Produktion och masshantering - Göteborg-Borås

Vi söker en Projektledare som vill skapa förutsättningar för en effektiv och hållbar produktion av ny stambana mellan Göteborg och Borås. Så vill just du vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt?

Sök tjänsten

Om jobbet

De nya stambanorna ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Sträckan Göteborg-Borås är ett av Sveriges största pendlingsstråk och en av de första delarna av en ny stambana. Med den nya järnvägen kan restiden mellan Göteborg och Borås kraftigt förbättras och kapaciteten öka. Det blir då mer självklart att välja den hållbara tågresan.

Inom program Göteborg-Borås startar tre järnvägsplaneprojekt igång under 2022. Vi utökar organisationen för att hantera det nya skedet och söker nu en projektledare produktion och masshantering till enheten Teknik, miljö och fastighet.

I den här rollen kommer du ansvara för projektledning av beställarorganisationens arbete avseende produktion och masshantering för sträckan Göteborg-Borås. Du kommer övergripande samordna och skapa förutsättningar för projekten i järnvägsplaneskedet inom programmet, i arbetet med t ex byggbarhetsbedömningar av föreslagna spårlinjer, produktionsplanering, anläggningskalkyler och säkerställande av ytor för tillfälligt nyttjande. Du kommer stötta projekt- och programledningen genom att leda arbetet med att ta fram strategier för kommande skeden, t ex entreprenadstrategier och strategier för masshantering. Du kommer arbeta förutsättningsskapande med hållbar masshantering, under projektering såväl som byggnation. Arbetet syftar till att undvika onödig uppkomst av massor och att de massor som uppkommer ska komma till användning på ett resurseffektivt, samhällsekonomiskt och miljöriktigt sätt och även en god landskapsanpassning.

I rollen ingår också att ansvara för att relevanta erfarenheter från andra projekt och andra externa parter används för Göteborg-Borås järnvägsplaner och kommande skeden. Som projektledare produktion och masshantering kommer du att samverka med övriga Nya Stambanor och andra stora program och projekt inom Trafikverket.

"Jag som blir din chef heter Maria Fransson. Som ledare drivs jag av att skapa förutsättningar och motivera teamet till att göra sitt arbete på bästa möjliga sätt, genom både dialog och struktur. Jag tror att genom att visa öppenhet och respekt, och dra nytta av varandras kompetens och egenskaper, skapar vi både bra resultat och högt engagemang. Prestigelöshet och humor i vardagen är viktigt för mig, och gör att det är roligt att gå till jobbet trots både upp- och nedförsbackar."

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten är du som ledare prestigelös och öppen med god samarbetsförmåga då tjänsten innebär mycket samarbete inom både programmet, olika delar av Trafikverket och externa parter. Du ska kunna arbeta med strategiskt helhetsperspektiv med tydliga målsättningar och vara drivande i frågor.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom relevant område alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig aktuell erfarenhet av arbete i ledande roll i produktionsskede i större infrastrukturprojekt
  • god kunskap inom entreprenadjuridik
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • upphandling och affärsstrategier
  • produktionsplanering i projekteringsskede inom infrastruktur
  • strategiskt arbete med masshantering (jord och berg)

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-Hybrid

#LI-BS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Maria Fransson,
0101230999

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Viktoria Andersson,
0101231176