Logga in
Logga in

Projektledare till Ostlänken

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Programorganisationen för Ostlänken har uppdraget att bygga 16 mil ny järnväg mellan Järna och Linköping, vilket är den första delen av Nya Stambanor i Sverige. En nödvändig förstärkning av järnvägens kapacitet som bidrar till kortare restider, hållbara transporter och bättre punktlighet i tågtrafiken. Vi behöver dig och vi tror att du kommer att gilla att jobba hos oss!

Om jobbet

Som projektledare har du ett helhetsansvar för framdriften av projektet från planering till överlämning av anläggningen till drift och underhåll. I rollen ingår projektering, upphandling, att styra och leda projektorganisationen samt att vara ansvarig för framdriften gällande kontrakterade leverantörer och entreprenörer inom ditt ansvarsområde. Du rapporterar till projektenhetschef.

Ditt uppdrag innebär att du:

. säkrar en god styrning och effektiv uppföljning av projekten avseende tid, kostnad och innehåll

. säkerställer en gemensam målbild av effekt- och projektmål för berörda parter

. sätter ramar för projektet med tydliga samarbetsformer och har ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer

. har ett proaktivt förhållningssätt avseende risk, säkerhet och arbetsmiljö i projekten

. skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer

. samverkar och samråder både internt och externt

. svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.

Vi söker ett flertal olika projektledare då vi befinner oss i en progressiv fas för flera av Ostlänkens sträckor. Vi hoppas att du vill vara med på denna spännande resa med oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig relevant och aktuell erfarenhet som projektledare eller likvärdig ledande funktion som entreprenör, konsult eller beställare
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från projekt inom bygg, anläggning eller industri
  • har god kunskap om olika entreprenadformer och entreprenadjuridik
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnväg, BEST (bana, el, signal, tele), mark eller byggnadsverk.

Övrig information

Möjliga placeringsorter som är valbara för tjänsten är Södertälje, Nyköping, Norrköping eller Linköping.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuer är planerade att hållas via Skype v 42-43

#LI-Hybrid

#LI-PS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Viktoria Andersson,
0101231176

Rekryterande chef Nyköping Ylva Höjer,
0101237397

Rekryterande chef Norrköping Maria Wilander,
0101233359

ekryterande chef Södertälje Kent Sahlman,
0101237195

Rekryteramde chef Linköping Thomas Nygård,
0101244115