Logga in
Logga in

Säkerhetsspecialist samhällssäkerhet till Nya Stambanor

Vill du vara med på något nytt och vara med och skapa järnvägshistoria? Senast Sverige byggde en ny stambana var för ca 150 år sedan och nu är det dags igen. Du kan vara med på resan genom att bli vår nya kollega! 

Sök tjänsten

Om jobbet

Tillsammans med dina kollegor kommer du ha en nyckelroll i att främja en god informations- och säkerhetskultur i organisationen. Du kommer att stödja projektverksamheten och stötta i operativa frågor kopplade till informationssäkerhet, säkerhetsskydd och krisberedskap. Här är det viktigt att du skapar en bra dialog för att få in säkerhetsarbetet i ett tidigt skede. Du kommer att jobba mycket med informationssäkerhet, hur vi klassar informationen och hur vi skyddar vår information utifrån offentlighet- och sekretesslagen (OSL 2009:400). 

-"Det här verkligen en chans att vara med och påverka och sätta nivån för säkerhetsarbetet. Eftersom vi är i en uppstart får man vara med från grunden och du får växa in i ansvar samtidigt som du får driva saker framåt med förtroende" berättar en av medarbetarna 

Du kommer också att genomföra och förvalta säkerhetsskyddsanalyser med tillhörande säkerhetsskyddsplaner, delta i säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA), leda krisövningar och du kommer även leda utbildningar inom hela säkerhetsområdet.

Du kommer också att stötta våra ledningsgrupper i frågor som rör ditt specialistområde. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Säkerhetsfrågorna är prioriterade och vi har fungerande nätverk och forum för erfarenhetsutbyte. Detta ger dig möjligheter att diskutera säkerhetsfrågor tillsammans med andra. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Hos oss får du en introduktion som anpassas efter dig, för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och ge förutsättningar för att kunna utveckla dina kunskaper inom säkerhet.

Några ord från din framtida chef

Jag heter Lars Nordengren Tammik och är din framtida chef. Hos oss är laget före jaget en viktig aspekt och i laget ingår alla. Detta skapar närhet och tillgänglighet mellan kollegor och chefer. Mitt önskemål och vision är att kunna vara den chefen alla önskar sig samt att kunna utvecklas tillsammans med teamet för att på bästa sätt kunna hantera förändringar och beslut. Jag lägger stor vikt vid att alla medarbetare ska må bra och ha en sund balans mellan arbete och fritid.

Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team!

Kvalifikationer

Vem är du?

Med ditt engagemang för olika säkerhetsfrågor har du lätt för att få med dig andra. Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser/ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. För att lyckas i rollen är du också ödmjuk och nyfiken. Du har en god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga då tjänsten innebär mycket samarbete med både interna och externa parter. Därför är det viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt och anpassat sätt för att nå fram med informationen till mottagaren. 

Vi söker dig som

  • har flerårig arbetslivserfarenhet inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet
  • har administrativ erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
  • har administrativ erfarenhet av analyser kopplat till information och säkerhetsskydd

Det är meriterande om du

  • har arbetat med offentlighet- och sekretesslagen, kopplat mot klassning av informationssäkerhet
  • har erfarenhet från säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA)
  • har erfarenhet av att leda kris- och stabsövningar

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Möjliga placeringsorter för tjänsten är Linköping, Norrköping, Solna, Södertälje eller Nyköping. Andra orter kan eventuellt övervägas.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa tester skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost. Intervjuer är planerade att genomföras via skype mellan den 18/10-25/10.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lars Nordengren Tammik,
0101232018

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Viktoria Andersson,
0101231176