Logga in
Logga in

Vi söker en controller med erfarenhet av projektstyrning!

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

För program Ostlänken söker vi nu en controller. Programorganisationen har uppdraget att bygga 16 mil ny järnväg mellan Järna och Linköping. Vi behöver dig till program Ostlänken, härliga kollegor och roliga utmaningar utlovas!

Du ingår i enheten Ekonomi där specialiststöd inom controlling, kalkyl och tidsplanering till pågående investeringsprogram ingår. Du kommer att ingå i ett nätverk med controllers vilket ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra specialister samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen.

I vår grupp drivs vi av att tänka nytt och hitta bra lösningar för att stötta hela organisationen i att nå våra mål. Jag som blir din chef heter Susanne Björkman, och mitt ledarskap bygger på att vi utvecklas bättre tillsammans, som grupp och individer. Mina medarbetare har stora möjligheter att ta ansvar och driva utveckling. Vi är en tight arbetsgrupp vilket skapar utrymme för korta kommunikationsvägar och regelbundna diskussioner. Jag hoppas att du vill vara med oss och fortsätta utveckla verksamheten och bidra till en ännu proffsigare verksamhetsstyrning.

Som controller hos oss har du en viktig och central roll i verksamheten och är den drivande kraften för ekonomisk styrning och uppföljning. Du kommer även att agera bollplank till projektledare, chefer och andra beslutsfattare i upprättande av ekonomiska prognoser, rapporter, analyser och arbete med uppföljning. Controllern är stöd och bollplank för projektledningen när viktiga beslut inom projektupplägg och ekonomistyrning tas.

Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du är bekväm med att driva frågorna själv och att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Vidare bör du ha lätt för att ställa svåra frågor och att vara bekväm med diskussionerna som kan uppstå. Dina arbetsuppgifter är tex att;

 • vara drivande i projektets prognosarbete samt i uppföljningen och rapporteringen av projektets verksamhet och kostnader 
 • vara delaktig i projektets verksamhetsplanering och resursplanering
 • hantera projektets ekonomistruktur i linje med Trafikverkets ekonomimodell 
 • delta i arbetet med introduktion av nya medarbetare gällande Trafikverkets och projektets ekonomihantering

Uppdraget innebär även kvalitetskontroller och avstämningar samt framtagande av underlag till rapporter och presentationer. Du ger stöd åt medarbetare i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Vidare har du en analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi, teknik eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms relevant för tjänsten
 • har aktuell och flerårig erfarenhet av projektuppföljning och projektstyrning, i roll som projektingenjör, projektcontroller eller liknande roll
 • har erfarenhet av controlling så som prognoshantering och ekonomiuppföljning
 • har goda kunskaper inom Excel och trivs med att använda verktyget dagligen
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har aktuell och flerårig erfarenhet inom området controlling i stora organisationer eller offentlig verksamhet
 • har aktuell och flerårig erfarenhet inom området controlling inom anläggnings- eller infrastrukturprojekt
 • har goda kunskaper inom ekonomi- och rapporteringssystemen Agresso, Mercur och/eller Stratsys
 • har erfarenhet av att lägga budget och efterföljande prognoser inklusive avvikelseanalyser

Övrig information

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Susanne Björkman, mail susanne.bjorkman@trafikverket.se alternativt tel 010-123 04 44 / 0721-42 30 32. Tjänstens placeringsort är Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade till den 28 och 29 juni.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du en del i samhällsutvecklingen genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken i några av Sveriges största järnvägsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Susanne Björkman,
0101230444

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Viktoria Andersson,
0101231176