Logga in
Logga in

Åtgärdsbeställare

Som åtgärdsbeställare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi erbjuder ett omväxlande arbete på en trivsam arbetsplats och modern myndighet i en enhet med god sammanhållning och gemenskap.  En av våra medarbetare beskriver sitt arbete: "Det bästa med mitt arbete är att frågorna är varierande, att det krävs samarbete för att lyckas och att jag på riktigt kan vara med och påverka samhället."

Om jobbet

Vill du vara med och planera kommande satsningar på våra svenska vägar och järnvägar? 

Som åtgärdsbeställare arbetar du i huvudsak med beställningar av väg- och järnvägsprojekt i region Öst. Utifrån utredningar och förarbeten ser du till att planerade projekt budgeteras så att tillgängliga medel utnyttjas effektivt och i linje med långsiktiga planer. Du har en koordinerande roll i samarbetet med kollegor kring ställningstaganden och beslut. 

I rollen kommer du att delta i och ta fram underlag för beslut i planläggningsprocessen (t ex planläggningstyp, val av lokaliseringsalternativ). Du säkerställer att genomförandet av projekt sker enligt beställning och överenskommelser i rätt tid och inom budget. En stor och viktig del i rollen är den nära dialogen med projektledare och andra kollegor för att stämma av och följa upp. 

Mindre utredningar kring frågorna förekommer och arbetsuppgiften utförs med stöd från sakkunniga experter från hela Trafikverkets organisation. Materialet som samlas in från allmänheten ligger till grund för både större och mindre åtgärder. 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du bygger och vårdar nya samt befintliga nätverk. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom väg och vatten, samhällsplanering/samhällsbyggnad, teknik, ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av arbete med infrastruktur avseende transportsystemet gällande väg/järnväg.
  • erfarenhet av att genomföra planering, produktion eller projektering av väg eller järnväg, t.ex. planläggningsprocessen.
  • kunskap om väg- och järnvägsutformning samt kunskap om funktion, effekter/risker kopplat mot transportsystemet, it-system utöver basplattformen ex PULS
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • kunskap om hur Trafikverkets planläggningsprocess fungerar (väg och järnvägsplaner)
  • kunskaper om väglagen, lagen om byggande av järnväg samt plan- och bygglagen
  • erfarenhet av prognos- och avvikelsehantering
  • erfarenhet av samhällsekonomi, effektsamband samt trafik- och kapacitetsanalyser

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype preliminärt under vecka 24-25.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ivan Andic,
0101241941

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

SACO Helena Holmgren,
0101235790

ST Mari Andersson,
0101240140