Logga in
Logga in

Controller

I rollen som Controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare genom att bygga en grön, smidig och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!

Sök tjänsten

Vi söker nu en Controller till Trafikverket, Region Syd som innefattar Jönköpings, Kronobergs, Kalmar, Blekinge och Skåne län. 

Om jobbet

Rollen som Controller är en bred och ansvarsfull befattning med möjlighet till stor påverkan och utveckling. Du kommer att arbeta på enhet "Verksamhetsstyrning" tillsammans med ett kreativt och drivet team i stark utveckling. Förutom dig, jobbar två controllers samt medarbetare inom administrativt stöd, beredskapsplanering och strategisk planering på enheten. Du kommer även att ingå i ett nätverk med andra controllers som möts regelbundet för att dela erfarenheter och samordna verksamheten över landet.

Arbetsuppgifterna innehåller bland annat ansvar för:

·        samordning av planering och uppföljning av den löpande verksamheten

·        rapportering av regionens resultat till nationell nivå

·        kontinuerlig uppföljning av mål och resultat

·        säkerställande och hantering av ekonomiska avvikelser

·        analys av verksamhet och arbetssätt inom ditt ansvarsområde samt att utifrån detta ge förslag på förbättrande åtgärder i våra arbetssätt och processer

Du arbetar tillsammans med regionledning och kollegor i den ekonomiska styrningen av verksamheten. 

Kvalifikationer

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra i din omgivning. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogisk sätt som gör att du kan förmedla ditt budskap och ser till att förväntningarna är klara för berörda parter. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du löser problem genom att vara strukturerad och analytisk där du också kan se helheten samt de långsiktiga strategierna.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning i ekonomi (180 hp/120 p). Alternativt har du annan relevant utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell erfarenhet av controllerarbete som omfattar samordning av verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning i en större verksamhet    
  • har goda kunskaper i officeprogrammen
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du  har erfarenhet av att arbeta i system Agresso

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Andreas Åkerblad,
0101236062

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Sorin Sima,
0101233377