Logga in
Logga in

Dokumentcontroller

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos oss på enhet Specialistdiarium får du bred inblick och god kännedom om hela Trafikverkets verksamhet. I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du kommer att ha mycket kontakter internt inom Trafikverket och agerar stöd till verksamheten inom området diarieföring och dokumentkontroll genom att bland annat:

 • bedöma och avvikelsehantera ärenden 
 • styra ärenden i flöden 
 • kontrollera att ärenden innehåller rätt information
 • kontrollera ärenden inför arkivering
 • avsluta ärenden
 • följa upp handläggningstider och sammanställa ärendeförteckning till justitiekanslern. 

Inom enheten så arbetar man enligt ett rullande treveckorsschema där man arbetar en vecka med dokumentkontroll, en vecka med uppföljning och en vecka med avslut. Den här rollen passar dig som trivs med strukturerade och likartade arbetsuppgifter av administrativ art.

Kvalifikationer

Som person har du god samarbetsförmåga då du i rollen som dokumentcontroller har breda kontaktytor inom Trafikverket. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara vad som gäller och om något blivit fel, samt att du är trygg nog att stå upp för regelverket. Vidare så är du noggrann och trivs med att ha ordning och reda. Du har en god förmåga och trivs med att arbeta strukturerat efter fastställda rutiner.  

Vi söker dig som

 • har en godkänd gymnasieutbildning
 • har erfarenhet av arbete med diarieföring och/eller dokumentkontroll
 • i närtid har arbetserfarenhet utav digital ärendehantering
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

 • har utbildning inom något av följande områden: Offentlighet och Sekretess, Förvaltningsrätt eller Diplomerad Registrator

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 6 månaders provanställning.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Urval och tester kommer att genomföras under första veckan i juli. Intervjuer sker via Skype och planeras att genomföras vecka 28.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Elin Jernberg,
0101232493

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Pierre Karlsson,
0101236444

SACO Lennart Staberg,
0101236506