Logga in
Logga in

Dokumentcontroller

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos oss på enhet Ärendestöd får du bred inblick och god kännedom om hela Trafikverkets verksamhet. I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du kommer att ha mycket kontakter internt inom Trafikverket och agerar stöd till verksamheten inom området diarieföring och dokumentkontroll genom att bland annat:

 • bedöma och avvikelsehantera ärenden
 • styra ärenden i flöden
 • kontrollera att ärenden innehåller rätt information
 • kontrollera ärenden inför arkivering
 • avsluta ärenden
 • följa upp handläggningstider och sammanställa JK-lista

Utöver detta genomför enheten utbildningar, tar fram statistik, analyserar och utreder samt föreslår förbättringar till hela Trafikverket. Den här rollen passar dig som trivs med strukturerade och likartade arbetsuppgifter av administrativ art men som också kan arbeta självständigt och driva uppdrag och analyser.

Kvalifikationer

Som person har du god samarbetsförmåga då du i rollen som dokumentcontroller har breda kontaktytor inom Trafikverket. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara vad som gäller och om något blivit fel, och du är trygg nog att stå upp för regelverket. Vidare så är du noggrann och trivs med att ha ordning och reda. Du har en god förmåga, och trivs med, att arbeta strukturerat efter fastställda rutiner. Du är analytisk och har och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som:

 • har godkänd gymnasieutbildning alt relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • i närtid har arbetserfarenhet utav digital ärendehantering
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du:

 • har arbetat med ärendehantering i offentlig verksamhet
 • har erfarenhet av ärendehanteringssystemet W3D3
 • har utbildning inom något av följande områden: Offentlighet och Sekretess, Förvaltningsrätt eller Diplomerad Registrator
 • har erfarenhet av arbete med diarieföring och/eller dokumentkontroll

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Borlänge eller Kristianstad.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka 23. Intervjuer sker via Skype och är planerade att hållas vecka 24 och 25.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Elin Jernberg,
0101232493

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

SACO: Lennart Staberg,
0101236506

ST: Jörgen Stattin,
0101235185