Logga in
Logga in

Enhetschef Åtgärdsbeställning, Region Väst

Som Enhetschef Åtgärdsbeställning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som enhetschef har du personal-, budget- och resultatansvar för enheten Åtgärdsbeställning. Du ansvarar för att din verksamhet uppnår de mål som ställs på din enhet. Du ingår i Planering Västs ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen av regionens verksamhet. Du ska planera och fördela enhetens arbete, leda genomförandet, kontrollera och vid behov kontinuerligt justera så att målen för verksamheten nås. Totalt har enheten Åtgärdsbeställning cirka 15-20 medarbetare.

Enheten ansvarar bland annat för att upprätta verksamhetsplan för investeringsverksamheten, beställer åtgärder och hanterar avvikelser samt hanterar Masterplan och byggstartsrapportering.

Åtgärdsbeställning ansvarar för följande leveranser:

 • Besvarade kundbehovsärenden om förbättringsåtgärder i transportsystemet
 • Koordinera vägåtgärder ur trafikalt perspektiv för Göteborgsregionen
 • Koordinera järnvägsåtgärder ur trafikalt perspektiv inom Region Väst
 • Regionens Masterplan och underlag för byggstartsrapportering
 • Överenskommelse i samband med överlämnande till utförare
 • Beslut om statlig medfinansiering
 • Beslut om bidrag till enskilda vägar
 • Uppföljda effekter av åtgärder, på objektsnivå, i nationell och regional plan
 • Förslag till verksamhetsplan för investeringsverksamheten
 • Beslut och beslutsunderlag för avvikelser av beställda åtgärder
 • Samordningsansvar för Västsvenska paketet

"Jag som blir din chef heter Jörgen Einarsson och med mitt ledarskap försöker jag skapa tydliga förutsättningar för enhetscheferna att verka inom sitt mandat. Det ger också möjligheter för medarbetarna att i samverkan leverera varje dag, känna delaktighet och att utvecklas. Vi är varandras arbetsmiljö!"

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Då rollen innebär omfattande kontakt med Trafikverkets andra verksamhetsområden samt att du för Trafikverkets talan i diskussioner och förhandlingar med samarbetspartners och externa kontakter, krävs att du har överblick och ser sammanhang samt att du har mycket god kommunikationsförmåga.

Vi söker dig som har

 • högskoleutbildning 180hp (120p) med inriktning mot infrastruktur och/eller samhällsbyggande alternativt annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • flerårig arbetslivserfarenhet inom relevant område kopplat mot infrastruktur och samhällsbyggande
 • ledarerfarenhet från en chefsroll alternativt projektledarroll eller motsvarande
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete med Nationella och regionala infrastrukturplaner
 • erfarenhet av verksamhetsplanering för investeringsåtgärder på väg eller järnväg
 • erfarenhet av projektering eller genomförande av väg- eller järnvägsprojekt
 • erfarenhet av förhandling mellan offentliga aktörer

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under vecka 36.

Rekryterande chef Jörgen Einarsson är tillgänglig för frågor rörande tjänsten under vecka 26-27 samt fr o m 15/8.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tjänstens placeringsort är Göteborg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2, #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jörgen Einarsson,
0101231503

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Carmen Aulin-Rodén,
0101232549

SACO Maria Sandberg,
0101230406