Logga in
Logga in

Enhetschef Trafikmiljö Stockholm

Som enhetschef Trafikmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företag i hela Sverige genom att bidra till en smidig, grön och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som chef för enheten ansvarar du för att leda och följa upp enhetens arbete samt har personal-, budget- och resultatansvar. På enheten finns cirka 15 medarbetare som är kompetenta, engagerade och ansvarsfulla!

Enheten ansvarar för att säkerställa en rättssäker och effektiv myndighetsutövning i vår vägtrafikmiljö och bidrar med beslut och arbetssätt till Trafikverkets tillämpning av fyrstegsprincipen. Med utgång i det är ditt huvudsakliga uppdrag att leda, fördela, följa upp och vid behov prioritera arbetet inom enhetens verksamhet.

Du ingår i regionens ledningsgrupp där du arbetar aktivt med utvecklingen av regionens samlade leveranser. Genom dialog med medarbetare, chefsgrupp Trafikmiljö och regionens ledningsgrupp arbetar du för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Regionen omfattar Stockholms och Gotlands län.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat genom delaktighet och engagemang, och du skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du ser till helheten och har god förmåga att prioritera, delegera och strukturera arbetet utifrån verksamhetens behov. Vidare har du god förmåga att samarbeta på alla nivåer, både internt och externt.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ett för tjänsten relevant område. Alternativt så har du annan utbildningsbakgrund som vi i kombination med relevant erfarenhet kan bedöma som likvärdig
  • relevant och aktuell erfarenhet av arbete med trafikmiljöfrågor och myndighetsutövning inom området
  • aktuell erfarenhet från chefs- eller annan ledarroll
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att vara chef med personal,- budget och verksamhetsansvar
  • erfarenhet från arbete inom statlig myndighet

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 25 2023.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Tjänstens placeringsort är Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Helena Sundberg,
0101236226

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Anders Ferdinandsson,
0101232883