Logga in
Logga in

EU-samordnare - vikariat

Som EU-samordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till en smidig, grön och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!

Sök tjänsten

Nu söker vi en pålitlig, engagerad och modig EU-samordnare!

Om jobbet

Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för transporterna i region Nord. Om du utmanas av att arbeta med finansieringsfrågor och internationella frågor kopplat till samhällsutveckling är den här rollen för dig.

Som EU-samordnare bevakar du Trafikverkets projekt/idéer i regionen samt nationellt och internationellt. Du initierar, samordnar och förvaltar olika samarbetsavtal och projekt, främst med våra grannländer, samt utvecklar kontakter och nätverk med dessa. Du föreslår, planerar och initierar olika projekt och finansieringsformer i samarbete med olika partners.

En viktig del i arbetet är att upprätta och ge stöd i enskilda ansökningar och i genomförandet av olika EU-finansierade projekt. Vidare initierar och genomför du kunskapshöjande informationsmöten och liknande aktiviteter i Region Nord. Du rapporterar regionens EU-arbete inom Trafikverket.

Arbetet innebär ett nära samarbete med kommuner, regioner, myndigheter, samt med bidragsgivare, exempelvis Tillväxtverket, Interreg Nord samt INEA.

Kvalifikationer

För att lyckas som EU-samordnare så behöver du ha förmåga att självständigt se vad som behöver göras och är duktig på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Då rollen innebär mycket samverkan med olika parter så krävs det att du är en utåtriktad person som har lätt för att ta kontakt med människor och att du lyckas väl i dina samarbeten. I den här, liksom i många andra roller, så dyker det ibland upp saker och uppgifter som behöver hanteras, så en nyckel till framgång är att du är flexibel och öppen för att växla mellan olika uppgifter.

Vi söker dig som:

  • har läst minst 180 hp inom samhällsbyggnad, statsvetenskap eller ekonomi. Alternativt så har du annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har kunskap om EU-finansiering, olika finansieringsformer, strukturfonder och program
  • kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av förhandlingar och upprättande av avtal gällande exempelvis medfinansiering
  • relevant och aktuell erfarenhet från arbete med finansieringsfrågor kopplat mot EU
  • giltigt körkort för personbil

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat till och med 31/8 2025, med möjlighet till en tillsvidare anställning.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 25 2023.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort är Luleå eller Umeå.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mikael Sundvall,
0101234544

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Lars Hedlund,
0101239501

SACO: Lennart Staberg,
0101236506