Logga in
Logga in

Junior nationell beredskapsplanerare med inriktning intern styrning

Vill du vara med och bidra till uppbyggnaden av ett robust och säkert samhälle? Som beredskapsplanerare på Trafikverket deltar du aktivt i arbetet med att stärka Sveriges förmåga inom krisberedskap och civilt försvar.

Sök tjänsten

"Det bästa med jobbet som beredskapsplanerare hos oss är variationen på arbetsuppgifter och möjligheten att utveckla Trafikverkets förmåga tillsammans med andra kompetenta medarbetare. Jag har stora möjligheter att själv påverka innehåll och upplägg av projekt och utvecklingsuppdrag", berättar en medarbetare. Som junior nationell beredskapsplanerare med inriktning intern styrning på Trafikverket är du med och underlättar det interna arbetet hur Trafikverket arbetar med civil beredskap. 

Om jobbet

"I den här rollen har du möjlighet att driva både förändrings- och förvaltningsarbete inom krisberedskap och civil beredskap för en av Sveriges viktigaste verksamheter. För mig är det både utvecklande, utmanande och engagerande", fortsätter medarbetaren. 

I hela samhället pågår utvecklingen av totalförsvaret. Avdelningen ansvarar för Trafikverkets samordning av åtgärder inom krisberedskap och planering för höjd beredskap. Vi befinner oss i en spännande fas där vi vill möta upp de nya behoven och kraven som den återupptagna totalförsvarsplaneringen innebär. Därför söker vi nu medarbetare för att arbeta med frågor kring hur vi styr och följer upp Trafikverkets arbete med civil beredskap.

Placeringen är på enheten Verksamhetsstyrning på avdelning Samhällsskydd och beredskap inom verksamhetsområde Planering.

Avdelningen har ett trafikverksövergripande samordningsansvar för civil beredskap, vilket innebär att avdelningen inriktar, stödjer, utvecklar och följer upp Trafikverkets sammantagna insatser inom området civil beredskap. Detta gör vi genom att konkretisera och ge stöd i framtagande av åtgärder för beredskapsplanering inom området krisberedskap och civilt försvar i Trafikverket och för transportområdet.

Som junior nationell beredskapsplanerare med inriktning intern styrning så kommer du att vara en del av Trafikverkets utvecklingsarbete inom civil beredskap med stor möjlighet att påverka arbetet. Du kommer att delta i planering, inriktning och uppföljning av området civil beredskap inom Trafikverket, vilket innebär samarbete och samverkan med olika delar och på olika nivåer inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår att stödja utveckling inom området, stödja och delta i projekt, analysera och rapportera leveranser och resultat samt delta i förändringsarbeten. Resor ingår i arbetet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga, vara lyhörd och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren. Du är van att arbeta projekt- eller processorienterat och har förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du kommer att arbeta inom ett komplext och föränderligt område vilket ställer krav på att du är flexibel, och när situationen kräver det, kan anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vidare så har du en god analytisk förmåga att följa upp resultat och hitta lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning mot civilt försvar. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten
  • har viss erfarenhet av att ha arbetat med civil beredskap och/eller säkerhetsarbete
  • har viss erfarenhet av arbete med intern styrning
  • har deltagit i utvecklingsarbete
  • har deltagit i projektarbete
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Digitala intervjuer är planerade att genomföras via Skype under vecka 44.

Placeringsort är Borlänge, Kristianstad, Malmö eller Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Pär-Ola Klang,
0101230920

SACO Catherine Selvén,
0101235814

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243