Logga in
Logga in

Junior statistiker, inriktning mot trafik- och transportdata

Vill du arbeta som statistiker i en framtidsbransch? Tjänsten passar dig som är nyfiken och kommunikativ i din yrkesroll och som drivs av att få arbeta med siffror och människor.

Sök tjänsten

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Vi på Statistikcenter hör till avdelningen Expertcenter inom Trafikverket och ansvarar för att systematiskt samla in, kvalitetssäkra och tillhandahålla grundläggande statistik och annan indata som beskriver transportmarknadens tillstånd och utveckling. Statistikcenter är också kontaktytan vad gäller officiellt lämnande av statistikuppgifter till andra myndigheter och officiella organ. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som statistiker är att ta fram konsistent, kvalitetssäkrad och jämförbar trafik- och transportstatistik, inklusive annan relevant statistik som beskriver den svenska transportmarknadens tillstånd och utveckling. I andra hand kommer du att bistå med sakkompetens om databearbetning, statistiska metoder och analyser samt deras tillämpning till andra interna funktioner inom Trafikverket.

Vad kan vi erbjuda dig?

"Jag som blir din chef heter Anders Broberg och mitt ledarskap kännetecknas av gemenskap, tillit och engagemang där jag vill att du ska ha rätt förutsättningar för att trivas och utvecklas. Mina förväntningar på dig som medarbetare är ett aktivt medarbetarskap där du bidrar såväl till din egna som enhetens utveckling i syfte att förbättra Trafikverkets leveranser."

Som statistiker får du ett lärorikt och utvecklande arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom Statistikcenter men även samarbeta med övriga kollegor på Expertcenter.


Kvalifikationer

Vem är du?

Vi ser att du som söker har mycket god problemlösningsförmåga och är en analytiskt lagd person som kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt och intressant sätt. Vidare behöver du vara strukturerad, samarbetsorienterad och ha enkelt för att kommunicera med andra. Detta innebär att du kan uttrycka dig mycket bra i tal och skrift på svenska och att du på ett pedagogiskt sätt kan presentera och förklara resultat från komplicerade metoder/analyser. För arbetet krävs det också att du är kvalitetsmedveten och söker lösningar när du stöter på problem.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning om 240hp med inriktning mot statistik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig
  • erfarenhet av planering, insamling, bearbetning och framställning av statistik samt programmering och bearbetning av stora datamängder i vanligt förekommande databas- och statistikprogram (exempelvis R) från arbetslivet eller studier

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av kvalificerad dataanalys, datadrivna arbetssätt, automatiserade analyser eller datavisualisering

Varmt välkommen med din ansökan!


Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under v.43. Aktuell placeringsort är Borlänge, Gävle, Göteborg, Luleå, Norrköping, Solna, Umeå, Uppsala, Örebro, Östersund eller Malmö.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anders Broberg,
0101236148

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

SACO: Pernilla Wistrand,
0101236235

ST: Karin Andersson,
0101257720