Logga in
Logga in

Nationell planerare planläggning & samhällsplanering

Har du stort intresse för samhällsutveckling och att jobba genom samverkan och stöd till andra? Då ska du se hit!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som nationell planerare med inriktning planläggning & samhällsplanering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur

I den här spännande rollen kommer du att få samordna och driva utveckling och förändring av Trafikverkets tillämpning av lagstiftningen som reglerar planprocessen och också jobba brett med samhällsplaneringsfrågor på ett nationellt plan.

Morgondagens infrastrukturprojekt skall vara effektiva och hållbara. Planläggningen är med och skapar förutsättningarna. För att rätt förutsättningar ska finnas, behöver Trafikverket arbeta med tillämpningen av det regelverk som finns. Mer konkret handlar det om att driva att metodiken för tillämpning av väglagen och lagen om byggande av järnväg sker på ett avvägt sätt inom trafikverket. Som ansvarig för dessa frågor leder och driver du arbetet tvärfunktionellt och med stöd till alla investeringsverksamheter inom Trafikverket. Du tar också fram beslutsunderlag, ställningstaganden, samt stöd och råd till Regeringskansliet inom Trafikverkets verksamhetsområde. Trafikverkets samarbete med andra myndigheter och organisationer i planläggningsfrågor samordnas genom denna roll. Ämnesområdet präglas av tillämpning av lagstiftning därför är god förmåga att tillämpa och tolka regelverk en fördel i rollen.

I tjänsten ingår även att verka inom andra frågor kopplat till nationell samhällsplanering. Bland annat att driva interna och externa utredningar för att lösa olika sakfrågor kopplat till nationell samhällsplanering, utveckla och agera stöd till den regionala samhällsplaneringen, etablera och genomföra samverkan med externa aktörer på nationell och internationell nivå, hantera regeringsuppdrag och remisser, arbeta med riksintressen, samt övriga till uppdraget tillhörande uppgifter.

Rekryterande chef Linda Göransson: "De ledstjärnor jag drivs av är hållbar utveckling och samverkan. I ledarskapet strävar jag efter att ge en tydlig vision och målbild, samt både uppmuntra och utmana i arbetet. Jag har tillit till mina medarbetares kompetens och kapacitet. På enheten stöttar vi varandra för att kunna stötta andra. Tillsammans gör vi skillnad."

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Göteborg, Solna, Malmö, Kristianstad, Luleå, Eskilstuna, Gävle, Umeå, Uppsala, Jönköping, Västerås.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas väl i den här spännande rollen krävs det att du gillar att leda projekt och uppdrag. Du har stort intresse för samhällsutveckling och motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och är en referenspunkt för andra samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet.

Du är trygg i din roll, prestigelös och har god självinsikt. Du har en förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv och kan förhålla sig på ett sätt som är anpassat till aktuell situation. Rollen ställer höga krav på att du är lyhörd och att du är duktig på att förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt.

Att arbeta enligt en tydlig process, organisera och planera ditt arbete väl och hålla deadlines är naturligt för dig.

Det kommer att vara ett högt arbetstempo periodvis vilket kräver att du kan prioritera väl och att du har ett anpassningsbart förhållningsätt. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst (160p/240 hp) inom juridik, teknik, samhällsbyggnad, kulturgeografi. Alternativt har du annan akademisk utbildning som bedöms relevant för tjänsten.
  • har flerårig god erfarenhet av att jobba med fysisk planläggning och i det kunskap om och förmåga att tolka och tillämpa aktuella regelverk.
  • har flerårig god erfarenhet av att jobba med samhällsplanering med inriktning transporter.
  • har goda kunskaper i svenska i tal såväl som i skrift.

Det är meriterande om du

  • har tidigare arbetslivserfarenhet av väg och/eller järnvägsplaner.
  • har tidigare arbetslivserfarenhet av att leda och samordna projekt och uppdrag.
  • har tidigare arbetslivserfarenhet av att driva utredningar.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-DV1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Linda Göransson,
0101237992

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

SACO Peter Johansson,
0101235928

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104