Logga in
Logga in

Planerare inom infrastruktur

Som planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till en smidig, grön och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att vara med och skapa goda förutsättningar för transporterna i region nord. Du arbetar med sociala och engagerade kollegor och har roliga och omväxlande arbetsdagar. Arbetsdagar där du får se hur ditt arbete med att planera projekt inom infrastruktur resulterar i verkliga förändringar när det kommer till utformningen av svenska väg- och järnvägar så att cyklister, bilister, kollektivtrafikresenärer och godstransporter kommer fram så effektivt, miljövänligt och säkert som möjligt.

I arbetet prioriterar du de mest effektiva åtgärderna i transportsystemet och för en aktiv dialog med myndigheter, regioner, kommuner, näringsliv och allmänhet i frågor som rör planering, prioriteringar, förbättringar och finansiering. Du deltar i viktiga beslut, tänker på den samhällsekonomiska vinsten i din planering av åtgärder och jobbar med frågor som påverkar många. Du analyserar och planerar val av åtgärder, tar fram medfinansieringsavtal och överenskommelser om samfinansiering, samt underlag till åtgärdsbeskrivningar i dialog med externa parter. I rollen ingår också att tillsammans med andra ta fram en samlad bild av planerade åtgärder i syfte att koordinera genomförandet av dessa för att minimera störningsperioden.

Du driver dina arbetsuppgifter i ett samarbetsinriktat, utåtriktat och inkluderande klimat. Du kommer att ingå i ett väl sammanhållet team med mycket engagemang, stöd och ett närvarande ledarskap. Du har möjlighet att ha roligt med kollegor i en verksamhet med stor mångfald, ett flexibelt arbetsliv och ett dagligt kunskapsutbyte. För dig som är driven och intresserad av arbetsområdet finns möjlighet till utveckling, att få arbeta mycket med externa aktörer, stora näringslivssatsningar och mycket mer.

För att bana väg för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats i antingen Luleå eller Umeå där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som planerare så krävs det att du är självständig och duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. En nyckel till din framgång i yrket är att du lyckas väl i dina samarbeten, att du bygger och vårdar relationer med såväl kollegor som externa kontakter, och att du är kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du behöver också ha en god analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • en universitets- eller högskoleutbildning på minst 180 hp (120p) med inriktning väg och vatten eller samhällsbyggnad. Alternativt en annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget kan bedöma som likvärdigt
  • flerårig relevant erfarenhet från arbete med planering av transportsystemet
  • goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift eftersom vi som planerare har mycket kommunikation som ställer stora krav på vår förmåga att göra oss förstådda
  • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • arbetat med planering inom järnväg

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 25 2023.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort är Luleå eller Umeå.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mikael Sundvall,
0101234544

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

SACO: Lennart Staberg,
0101236506

ST: Lars Hedlund,
0101239501