Logga in
Logga in

Planerare inom väginfrastruktur

Vill du vara med och planera kommande satsningar på vägarna i västra Sverige? Som planerare inom väginfrastruktur på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu finns det möjlighet för dig som vill arbeta i en nyckelbefattning i gränssnittet mellan planering och investeringsverksamheterna. I rollen kommer fokus vara på att planera väginfrastruktur så att oskyddade trafikanter, resenärer och godstransporter kommer fram så säkert, effektivt och miljövänligt som möjligt.

Utifrån ett medborgarperspektiv och de nationella och regionala planerna tar du tillsammans med dina kollegor fram underlag om behov och brister i transportsystemet och lämnar förslag på vad som ska utredas vidare. Det kan vara alltifrån gång- och cykelvägar till ny motorväg. Du prioriterar de mest effektiva åtgärderna och för en aktiv dialog med interna och externa parter i frågor som rör planering, prioritering och finansiering av åtgärder. Du följer projekten från planprocess till produktion och uppföljning och du deltar i viktiga beslut kopplat till investeringsverksamheten.

Några av dina arbetsuppgifter blir bland annat att:

 • identifiera brister och behov i vårt vägsystem för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet
 • omsätta uppdrag i Trafikverkets nationella och regionala plan till genomförda åtgärder
 • följa investeringsprojekt från idé till produktion
 • ta fram medfinansieringsavtal och överenskommelser om samfinansiering med externa parter

"Hos oss är det viktigt med en lärande kultur där vi delar med oss av vår kunskap och ser till helheten och verksamhetens samt omvärldens behov. Min viktigaste uppgift är att ge dig och dina kollegor möjlighet till utveckling samt ge förutsättningar för att utveckla verksamhet och arbetssätt tillsammans" säger Hanna Jonsson som blir din nya chef.

Kvalifikationer

Eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar och driva egna projekt inom ditt område så krävs det att du har förmåga att självständigt se vad som behöver göras, tar initiativ och är duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Rollen innebär mycket kontakt och samarbete med många olika intressenter både internt och externt så du behöver vara en utåtriktad person som är kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Du har mycket god samarbetsförmåga och är trygg och modig i mötet med andra parter. Viktigt för att lyckas i arbetet är också att du identifierar problem och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p med inriktning samhällsbyggnad, samhällsplanering, väg- och vattenbyggnad eller annan relevant teknisk utbildning. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten passande erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • några års aktuell och för tjänsten relevant yrkeserfarenhet från arbete med planering eller produktion av väg
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av förhandling gällande till exempel avtal
 • yrkeserfarenhet av att samverka med externa parter såsom till exempel myndigheter, kommuner eller allmänhet
 • erfarenhet från arbete som projektledare inom infrastruktur

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 23. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 25.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Hanna Jonsson,
0101244487

SACO: Lennart Staberg,
0101236506

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Carmen Aulin-Rodén,
0101232549