Logga in
Logga in

Regional samhällsplanerare

Som regional samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Du kommer ingå i en grupp av ca 20 engagerade och resultatorienterade medarbetare som är spridda över våra sex residensstäder i Region Syd samt regionkontoret Kristianstad. Gruppen har stor vana av att arbeta digitalt med sina uppdrag men ser också värdet och vikten av att befinna sig fysiskt för varandra säger Peter Bernström som blir din nya chef.

Om jobbet

Skulle det vara roligt att arbeta som Regional samhällsplanerare på Trafikverket? Då kanske du är vår nästa kollega.

Du kommer att arbeta med ärendehantering för utvalda kommuner i södra Sverige där du möter samhällsutveckling med den statliga infrastrukturen genom dialog med kommuner och andra intressenter. Du representerar Trafikverket och deltar tidigt i samhällsbyggnadsprocessen där nya eller förändrade behov i transportinfrastrukturen identifieras och hanteras.

I rollen ingår att arbeta för att säkerställa att Trafikverket är en efterfrågad och naturlig dialogpartner och du ansvarar för att Trafikverkets intressen tillgodoses i den fysiska planeringen samt för att lämna Trafikverkets yttranden om och granska bygglov och detaljplaner enligt Plan- och bygglagen samt Miljöbalksärenden.

Du kommer att vara en del av vårt ärendeteam som vi har utvecklat för att möta ett växande ärendeflöde med fokus på bygglovsärenden där du kommer att involveras i en stor mängd frågor av olika karaktär. 

Arbetet sker i tätt samarbete med andra samhällsplanerare på enheten men också med övriga funktioner inom Trafikverket för att kunna ge väl underbyggda remissvar utifrån lagkrav och interna riktlinjer. Du samverkar med lokala och regionala aktörer och deltar i varje fas i de formella planeringsprocesserna och tydliggör Trafikverkets ansvar, mål och roll samtidigt som du medverkar till kreativa planeringsprocesser. Rollen innebär samordning, avvägningar och prioriteringar mellan olika intressen samt att identifiera behov och brister i transportsystemet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har ett stort intresse för samhällsplaneringsfrågor och infrastrukturens roll i samhällsutvecklingen. Som person är du självgående och van vid att driva dina ärenden på egen hand. Du är analytisk och har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar där du på ett kreativt sätt finner lösningar. Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan bygga förtroende och har lätt för att initiera samt vårda relationer. Befattningen ställer också höga krav på att kunna kommunicera både skriftligt och muntligt, där du har en god pedagogisk förmåga och har en förmåga att skapa engagemang. Du är trygg i dig själv och kan vara tydlig och sätta gränser när det behövs.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen 180hp (120p) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning ihop med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av remiss- och ärendehantering kopplat till Plan- och bygglagen och ärenden kopplat till Miljöbalken inom verksamhetsområden med liknande samhällsplaneringsprocesser
  • har erfarenhet av olika skeden av samhällsprocesser
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i eller med offentlig verksamhet och att hantera olika parters intressen och krav.

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Har du frågor kring tjänsten

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Peter Bernström,
0101236122

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Sorin Sima,
0101233377