Logga in
Logga in

Regional strategisk planerare - Godsstrateg

Som Regional strategisk planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Enhet Verksamhetsstyrning söker en strategisk planerare med god kunskap inom gods, logistik och infrastrukturplanering. Som strategisk planerare är du med och formar framtidens infrastruktur i Västsverige. Rollen är inriktad mot gods- och näringslivets transporter och du kommer att arbeta med strategiska gods frågor i hela regionen. Arbetet sker i nära samverkan med bl.a. näringsliv, godsoperatörer, hamnar, regionförbund och kommuner.

Som strategisk planerare ingår du i ett team där ni tillsammans tar fram strategier, bristanalyser och prioritera i olika frågor som berör det statliga transportsystemet i Region Väst. Direktiv från regering och riksdag, transportpolitiska mål samt inspel från bl.a. kommuner och regionala planupprättare är viktiga utgångspunkter i arbetet med att identifiera vilka åtgärder som behöver genomföras i transportsystemet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att identifiera behov, brister och tillståndsförändringar i systemet map gods- och näringslivets transporter i Region Väst
 • Kontaktperson mot bl a hamnar och Sjöfartsverket.
 • Delta eller hålla i godsnätverk samt godstransportråd
 • Delta i projekt som ex. uppställningsplatser för väg och järnväg, farledsfördjupningar, nya slussar i Göta älv samt bärighetshöjningar på vägnätet.
 • Genomföra och delta i systemanalyser med inriktningen gods- och näringslivets transporter.
 • Ta fram underlag för beställning av åtgärdsvalsstudier och andra utredningar
 • Delta i arbetet med framtagandet av nationella och regionala planer för transportsystemet, där du ansvarar för underlag kopplat till strategiska godsfrågor i Region Väst

Som strategisk planerare får du ett utvecklande arbete och möjlighet att vara med och påverka. Det är ett självständigt arbete, samtidigt som du ingår i projektgrupper, genomför workshops, deltar i seminarier med mera. Mycket tid tillbringar du i möten med olika personer internt på Trafikverket, samt externt med näringsliv, regionalförbund eller kommuner.

Du arbetar på regional nivå för Trafikverkets Region Väst, som omfattar Västra Götalands, Hallands- och Värmlands län.

Kvalifikationer

Vem är du?

Rollen kräver att du som person är självgående, du tar ansvar för din uppgift och har en förmåga att genom ett strukturerat angreppssätt driva dina processer vidare. Dar en god analytisk förmåga och är van att arbeta med komplexa frågeställningar. Då arbetet innebär mycket kontakt, både internt och externt, är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagarenlätt för att. Vidare söker vi dig som är samarbetsorienterad, du är duktig på att anpassad dig till den du möter och hittar lösningar på utmaningar genom ett prestigelöst förhållningssätt.


Vi söker dig som

 • har universitet-/högskoleutbildning minst 240 hp (160 p) med någon av inriktningarna logistik, fysisk planering eller nationalekonomi, alternativt har du annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har djup arbetslivserfarenhet inom områden som har en koppling till gods- eller infrastrukturplanering i tidiga skeden
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av samhällsekonomisk analys av åtgärder
 • har arbetat med flera transportslag dvs både järnväg, väg och sjöfarts frågor
 • har arbetslivserfarenhet inom både godsfrågor och infrastrukturplanering i tidiga skeden
 • har erfarenhet från projektering av infrastrukturprojekt

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker via Skype, preliminärt under vecka 17 och 18.

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Maria Zachariadis, se kontaktuppgifter nedan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Maria Zachariadis,
0101231621

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Carmen Aulin-Rodén,
0101232549

SACO: Maria Sandberg,
0101230406