Logga in
Logga in

Regional trafikingenjör väg

Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företag i hela Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Du som är vår blivande trafikingenjör är en person med stort intresse för samhällsutveckling, trafikfrågor och lagstiftning. Du bidrar till att skapa en god och säker trafikmiljö med trafikanterna i fokus.

I en trafikingenjörs arbetsuppgifter ingår att lämna yttranden till länsstyrelser och kommuner angående lokala trafikföreskrifter. Att fatta beslut utifrån gällande lagstiftning om anordningar inom vägområdet, vägvisning och tillfälliga trafikföreskrifter. Genomföra utredningar relaterade till trafikmiljöområdet, såsom underlag till bärighets- och hastighetsföreskrifter. Du kommer också att vara specialiststöd inom trafikmiljöområdet vid planering och genomförande av åtgärder, samt byggande- och underhåll av vägar.

Inom enhet Trafikmiljö arbetar idag 17 trafikingenjörer som är placerade på fyra olika kontor i Norra regionen. Gruppen har ett prestigelöst förhållningssätt och tätt samarbete i olika sakfrågor.

"Jag som skulle bli din nya chef heter Åsa Callgren och önskar dig varmt välkommen att söka den här tjänsten!"

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen så krävs det att du har förmåga att självständigt se vad som behöver göras och är duktig på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Ditt arbete kommer att innebära många kontakter såväl inom Trafikverket som med externa parter, så god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt är viktigt. Du har god samarbetsförmåga och motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du tar ansvar för dina och gruppens arbetsuppgifter, samt delar med dig av den information som behövs för att organisationen ska nå önskade resultat. Viktigt är också att du är en duktig problemlösare och finner lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp/120 p inom trafikteknik, samhällsplanering eller juridik. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har något års för tjänsten relevant och aktuell yrkeserfarenhet från arbete med trafikfrågor, till exempel inom trafikplanering, trafiksäkerhetsarbete eller myndighetsutövning
  • kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
  • har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om svensk trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen och Vägmärkesförordningen
  • erfarenhet av att i yrkessammanhang kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande
  • erfarenhet från arbete med myndighetsutövning

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 21. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 23.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Callgren,
0101237552

SEKO: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Lars Hedlund,
0101239501

SACO: Tichaona Maphosa,
0101243292