Logga in
Logga in

Sektionschef Olycksutredning Järnväg

Är du sugen på en ledarroll i en riktigt spännande verksamhet? Då är det här tjänsten för dig. Vi söker dig som genom ditt tillitsfulla ledarskap vill driva och utveckla verksamheten olycksutredning järnväg.

Sök tjänsten

Om jobbet

Tyvärr inträffar olyckor, både på väg och järnväg. På sektionen Olycksutredning järnväg arbetar vi för att höja trafiksäkerheten och att ingen ska skadas allvarligt eller omkomma i transportsystemet. Det är en del av vårt systematiska arbete med trafiksäkerhet utifrån Nollvisionen.

Som sektionschef för olycksutredning järnväg vill vi att du fortsätter utvecklingen av sektionen med fokus på stärkt analysförmåga där olycksutredningen är kvalitetssäkrad i samtliga led och har ett tydligt MTO-perspektiv. Du kommer ha budget-, personal- och utvecklingsansvar för sju mycket kompetenta utredare. Inom sektionen arbetar vi sedan en tid tillbaka utifrån ett Lean-perspektiv där vi vill att du bidrar genom att fortsätta utveckla personal och arbetssätt med slutmålen ett bättre Trafikverk och ett bättre samhälle. Utöver det är deltagande i avdelnings ledningsgrupp samt andra forum med tydlig proaktiv inriktning avseende allvarliga el- och trafiksäkerhetsfrågor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du leder sektionen genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt samt med en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete och klimatfrågor. Du arbetar proaktivt och bidrar till att utveckla sektionens verksamhet och kompetensförsörjning.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Störst vikt ligger på ledaregenskaper men vi ser också att du har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Därtill är det också bra om du har erfarenhet av

  • att driva verksamhetsutveckling
  • Lean som arbetsmetod
  • kunskap om olycksutredningar inom järnväg.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Placeringsort för den här tjänsten är mycket flexibelt och du kan i princip vara placerad på vilket Trafikverkskontor som helst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet och arbetsprov kan bli aktuellt. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare med en provanställning om 6 månader, men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer kommer ske över Skype och är planerade v 2-3.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-BS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Tobias Lindberg,
0101236497

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Michelle Remahl,
0101236214