Logga in
Logga in

Sommarjobb som Biträdande Utredare

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande. Planerad tidsperiod 1 Juni- 31 Augusti - Flexibel start/slut

Om jobbet

Program Digitalisering av transportsystemet ansvarar för att driva på organisationens förmåga att nyttiggöra teknisk utveckling och att bli mer innovativa i planeringsprocessen. Genom att förstå hur nya trender och tekniker påverkar användandet av transportsystemet, arbetar vi för att ta fram nya innovativa lösningar som kan bidra till ett mer hållbart och tillgängligt transportsystem. Vi arbetar tvärfunktionellt inom organisationen och även externt, där vi stöttar verksamheten och initierar nya projekt för att driva utvecklingen framåt.

Ett av våra fokusområden just nu är digital trimning där vi utforskar nya sätt att lösa gamla problem. Med hjälp av samverkan, data och teknikutveckling syftar programmet till att ta fram underlag och konkreta förslag för att komplettera mer traditionella åtgärder som kräver en större om- eller nybyggnad av infrastrukturen. Programmet har även ansvar för två stycken innovationsarenor där syftet är att implementera resultatet av tidigare projekt, öka samverkansgraden samt realisera nyttor direkt i transportsystemet.

Huvuduppgifterna i tjänsten kommer vara att genomföra utredningar och litteraturstudier, omvärldsbevakning, kartläggningar av nuläge samt gap-analyser. Utredningarna och analyserna kommer sannolikt fokusera på olika aktörers roller, kostnader och samhällsnyttor samt andra praktiska förutsättningar som behöver finnas på plats för att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter i planeringen. Du kommer arbeta tätt tillsammans med ytterligare en sommarjobbare där ni blir en del av vårt innovations- och förändringsprogram och kommer ha ett nära utbyte med kollegorna i Stockholm.

Enhetens största utmaningar framöver tror vi är att driva på den förändring som krävs för att realisera framtidens hållbara och tillgängliga transportsystem. Som ledare för arbetet tycker jag att det är viktigt med utveckling, att ha möjlighet att ta egna initiativ samt vara en nyfiken person som är intresserad av att bidra till att förbättra Sveriges framtida transportsystem.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt. 

Vi söker dig som

  • Har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 7 inom samhällsplanering, industriell ekonomi, samhällsbyggnad, datavetenskap eller civilingenjör, eller som har avslutat utbildningen 2021 eller senare.

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Olof Johansson,
0101234970