Logga in
Logga in

Studentmedarbetare inom ITS/Digitalisering av vägtransportsystemet

Är du student och vill ha ett extrajobb som förbereder dig på karriären?

Sök tjänsten

Som studentmedarbetare får du erfarenhet, möjlighet att bygga relationer samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och är med och påverkar framtidens infrastruktur. Är du intresserad av hur digitaliseringen påverkar utvecklingen av vägtransporter? Enheten Gods & ITS ansvarar för att ta fram inriktningar, analysera förändringar och beskriva utvecklingen av områdena godstransporter och digitalisering/ITS (uppkopplade-, samverkande- och självkörande fordon samt tjänster för kombinerad mobilitet). Vår enhet har långsiktig samverkan med nationella och internationella aktörer inom området, genom att driva och medverka i europeiska projekt samt ge stöd och delta i EU-arbete inom digitaliseringsområdet. Du kommer huvudsakligen tillhöra det team som ansvarar för området digitalisering/ITS men uppgifter inom godstransporter kan förekomma. Teamet sitter huvudsakligen i Borlänge.

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som studentmedarbetare kan variera över tid. Du kommer att bistå medarbetare på enheten. Du kommer få instruktioner från enhetens medarbetare. Arbetsuppgifter kan exempelvis vara:

  • Ta fram presentationer i Powerpoint baserat på en rapport.
  • Samla in och sammanställa intern och extern kunskap inom digitalisering/ITS till en rapport. 
  • Sammanställa data från flera källor och presentera det i olika format, t.ex. Excel.

Anställningen pågår under terminen med eventuell möjlighet till förlängning ytterligare terminer.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

  • Du studerar heltid på högskolenivå inom Samhällsbyggnad , högskole- eller civilingenjör och har avklarat minst 60 högskolepoäng
  • Du får inte ha påbörjat forskarutbildning
  • Du har god förmåga att arbeta enskilt, de mål som du förväntas uppnå kommer kommuniceras till dig och du har förmåga att tolka och omsätta målen till aktiviteter.
  • Du är anpassningsbar, har erfarenhet av att ta fram rapporter och presentationer.
  • Du är analytisk och ha förmågan att sammanställa data från olika källor och presentera det på ett pedagogiskt sätt i exempelvis Excel.
  • Du har en god kommunikativ förmåga samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av digitalisering av vägtransportsystemet som innefattar t.ex. avancerade förarstödsystem, digitala tjänster och automatiserade fordon, samt har erfarenhet av att arbeta på distans via digitala mötesverktyg.

Övrig information

Som en del av vårt team kommer du att arbeta 25 %, vilket motsvarar ungefär 10 timmar i veckan. Vi förstår vikten av att anpassa arbetstiderna efter dina studier, och därför kommer vi tillsammans att diskutera arbetstider för att säkerställa att det passar dig och dina studier.


Ansökan

Detta är en cv-fri rekrytering, dvs helt utan ansökningshandlingar. Vi vill att de ska vara lätt att söka jobb, så du söker genom att svara på några frågor. Däremot vill vi att du bifogar ett studieintyg. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi urvalsfrågor istället för CV samt webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla sökanden bedöms på samma sätt. Testerna kommer att skickas via mail (noreply@heroma.se) efter ansökningstiden har gått ut och ha därför koll på din mail.

#studentmedarbetare

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anna Knutsson,
0101235781