Logga in
Logga in

Trafikanalytiker - inriktning godstransportmodeller

Vill du arbeta som trafikanalytiker i en framtidsbransch? På Trafikverket finner du en mängd intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi på enhet Trafikprognoser hör till avdelning Expertcenter inom Trafikverket och arbetar med att ta fram trafik- och transportprognoser för alla trafikslag, samt med att utveckla metoder och modeller för att göra prognoser och trafik-/vägkapacitetsanalyser. Vi stöttar övriga Trafikverket inom våra expertområden men arbetar också på uppdrag av statliga utredningar, departement och andra myndigheter samt svarar på externa frågor.

Som trafikanalytiker med inriktning godstransportmodeller består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att genomföra prognoser och trafikanalyser inom godstransportområdet, samt av att utveckla och förvalta metoder, modeller och data. I din roll medverkar du i analyser och utredningar samt ger expertstöd i frågor gällande trafikprognoser och trafikanalyser. Därtill ingår att initiera forskningsprojekt för utveckling av godstransportmodeller samt att följa nationellt och internationellt arbete inom området.

Enheten består av 19 medarbetare placerade på sju olika orter runt om i landet, där du kommer att ingå i ett team på cirka 7-10 personer från olika enheter inom avdelningen. Utöver ditt team kommer du även att ha ett nära samarbete med övriga kollegor inom enheten men även med andra kollegor på Expertcenter och övriga Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du en god analytisk problemlösningsförmåga och arbetar strukturerat och metodiskt för att nå resultat. Vidare har du god pedagogisk förmåga där du på ett sakligt och lättbegripligt sätt, såväl muntligt som skriftligt, kan förklara komplexa samband samt de analyser och resultat som våra metoder/modeller genererar. Du kommer att ha kontakt med både interna och externa aktörer, vilket innebär att ditt sätt att samarbeta och kommunicera med andra är betydelsefullt. Därutöver är du utvecklingsinriktad och tänker i nya banor samt hittar alternativa lösningar. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

  • universitets-eller högskoleutbildning om minst 240hp/160p inom trafikplanering, trafikmodeller, nationalekonomi, logistik, matematik, datateknik eller statistik, alternativt har du annan relevant utbildning i kombination med för tjänsten relevant yrkeserfarenhet som vi anser likvärdig
  • flerårig erfarenhet från arbete med prognoser och/eller analyser inom transportområdet, alternativt flerårig erfarenhet av forskning inom samma område
  • kunskap kring trafikmodeller och programmering                     
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete med prognos- och analysmodeller inom godstransportområdet
  • forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant område
  • kunskaper kring CBA-verktyg
  • erfarenhet av att leda utvecklings- och/eller analysuppdrag
  • kunskap och förmåga att kunna göra expertanalyser av godstransportmarknaden

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven ett par dagar efter sista ansökningsdag. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype den 13-14/5.

Möjlig placeringsort är Borlänge, Göteborg, Luleå, Malmö, Norrköping, Solna, Umeå eller Östersund. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2


Sök tjänsten

Rekryterande chef: Fredric Almkvist,
0101235756

Seko: Charlotte Olsson,
0101231103

ST: Karin Andersson,
0101257720

Saco: Amanda Tollstoy,
0101239458