Logga in
Logga in

Trafikanalytiker person- resp godstransportmodeller, järnvägsanalyser

Som trafikanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Vi stöttar övriga Trafikverket inom våra expertområden men vi arbetar också på uppdrag av statliga utredningar, departement och andra myndigheter och svarar på externa frågor. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning på att utveckla området järnvägsanalyser. Vill du jobba som trafikanalytiker, antingen med inriktning persontransportmodeller eller med inriktning godstransportmodeller eller som nationalekonom med inriktning samhällsekonomi med möjligheten att vara med och utveckla verksamheten inom området järnvägsanalyser? Då kan detta vara något för dig. Denna annons avser tjänsterna som trafikanalytiker (tjänsten som nationalekonom annonseras parallelt med denna). I närtid kommer vi även söka statistiker inom ramen för denna satsning på området järnvägsanalyser.

Om jobbet

Tjänsten som trafikanalytiker innebär att du arbetar med tillämpning, utveckling och förvaltning av metoder, modeller och indata för framtagande av prognoser och genomförande av trafikanalyser inom transportområdet med huvudsakligt fokus på järnvägsanalyser. Mycket av arbetet kretsar kring Sampers och Samgods, som är Trafikverkets nationella modellsystem för person- respektive godstransportprognoser. I tjänsten ingår att bidra till enhetens arbete med att ta fram aktuella trafik- och transportprognoser, medverka i analyser och utredningar samt att ge expertstöd gällande trafikprognoser och trafikanalyser. I arbetet ingår bland annat att initiera forskningsprojekt kring transportmodeller samt att följa nationellt och internationellt arbete inom området.

Kvalifikationer

Som person har du en god problemlösande analysförmåga och arbetar strukturerat och metodiskt för att nå resultat. Du är trygg i din roll och kan på ett sakligt och professionellt sätt förklara de analyser och resultat som våra metoder/modeller genererar. Det är viktigt att du har en god pedagogisk förmåga, där du kan förklara komplexa samband på ett lättbegripligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Du kommer att ha kontakt med både interna och externa aktörer, vilket innebär att ditt sätt att samarbeta och kommunicera med andra är betydelsefullt. Du har förmågan att tänka i nya banor och du hittar nya lösningar på gamla problem.

Vi söker dig som har

  • en universitets-eller högskoleutbildning om minst 240 hp inom trafikplanering, trafikmodeller, nationalekonomi, logistik, matematik, datateknik, statistik eller annan relevant utbildning som vi anser likvärdig
  • kunskap inom programmering
  • för tjänsten inom godstransportmodeller: flerårig arbetslivserfarenhet av tillämpning av prognos- och analysmodeller inom transportområdet, alternativt forskning inom samma område
  • för tjänsten inom persontransportmodeller: flerårig arbetslivserfarenhet av tillämpning, förvaltning och utveckling av prognos- och analysmodeller inom persontransportområdet
  • flerårig arbetslivserfarenhet inom kollektivtrafik- och/eller järnvägsanalysområdet

Det är meriterande om du har

  • kunskaper kring samhällsekonomisk analys
  • erfarenhet av att leda utvecklings- eller analysuppdrag inom ett för tjänsten relevant område
  • forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant område
  • för tjänsten inom godstransportmodeller: erfarenhet av prognos- och analysmodeller inom godstransportområdet samt kunskap och förmåga att kunna göra expertanalyser av godstransportmarknaden

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen mejla till rekryterande chef fredric.almkvist@trafikverket.se så svarar han när han är tillbaka från sin semester vecka 33 alternativt ringa 010-123 57 56 från och med vecka 33.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredric Almkvist,
0101235756

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Michelle Remahl,
0101236214