Logga in
Logga in

Trafikanalytiker Regionalt

Som Regional Trafikanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Varmt välkommen att söka jobb som Regional Trafikanalytiker hos oss med

Om jobbet

Vi söker en regionala trafikanalytiker som i stort kommer att arbeta med att tillämpa samt delta i utveckling av prognos-, trafik- och samhällsekonomiska modeller samt bidra till utveckling av effektsamband och effektmodeller, placeringsort Göteborg.

Inom enheten Verksamhetsstyrning finns det idag totalt 13 stycken medarbetare varav 2 stycken regionala trafikanalytiker placerade i Göteborg. De regionala trafikanalytikerna i hela Sverige har regionöverskridande digitala nätverksmöten varje månad vilket skapar gemenskap. De regionala trafikanalytikerna samarbetar mycket med Trafikverkets Expertcenter och andra medarbetare inom hela Trafikverket, vilket är kompetensutvecklande.

Mer specificerat kommer du att arbeta med att:

 • genomföra och/eller beställa samt kvalitetssäkra samlade effektbedömningar (SEB) inkl. samhällsekonomi
 • ta fram underlag samt validering av prognosmodeller för person- och godstransporter
 • följa upp effekter efter genomförda namngivna åtgärder
 • ge stöd avseende samlade effektbedömningar och samhällsekonomi i tidiga skeden av inom verksamhetsområde Planering ex. vid åtgärdsvalsstudier eller remisser av detaljplaner
 • ge stöd avseende effektbedömningar och samhällsekonomi i investeringsprojekt

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Trafikanalytiker ser vi att du är analytisk, du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. I rollen har du en mycket god kommunikationsförmåga, förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga, är duktig på att anpassa dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.


Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning inom nationalekonomi, teknik, fysisk samhällsplanering, trafikplanering om 240hp (160p) eller annan utbildning som av oss bedöms som relevant i kombination med arbetslivserfarenhet
 • har arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område inom närtid
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har arbetslivserfarenhet av samhällsekonomiska kalkyler
 • har arbetslivserfarenhet av prognoser och transportsystemets funktion samt framtagande av effekter
 • har arbetslivserfarenhet av analysverktyg för samhällsekonomiska kalkyler/trafikprognoser, t.ex. EVA, Bansek, Sampers/Samkalk
 • har erfarenhet av arbete med infrastrukturprojekt

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Maria Zachariadis.

Intervjuer sker via Skype, preliminärt under vecka 17 och 18.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Maria Zachariadis,
0101231621

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Carmen Aulin-Rodén,
0101232549

SACO: Maria Sandberg,
0101230406