Logga in
Logga in

Trafikingenjör

Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företag i hela Sverige genom att bidra till en smidig, grön och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!

Sök tjänsten

Om jobbet

Du som är vår blivande trafikingenjör är en person med stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor då du kommer arbeta med att skapa en god och säker trafikmiljö.

I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning, samt lämna yttranden till andra myndigheter. Som trafikingenjör har du kontakt med olika myndigheter, fastighetsägare och allmänhet där du bland annat svarar på inkomna ärenden och fattar beslut. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt nyttjande av transportsystemet. Du kommer också att vara ett specialiststöd inom trafikmiljöområdet inom Trafikverket vid planering, byggande och underhåll av vägar. Du kommer att få möjlighet att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet.

Enheten består av 8 trafikingenjörer som är placerade i Luleå och Umeå. Gruppen har ett prestigelöst förhållningssätt och tätt samarbete i olika sakfrågor.

Varmt välkommen att söka tjänsten som trafikingenjör med placering i Luleå!


Kvalifikationer

För att lyckas i rollen så krävs det att du har förmåga att självständigt se vad som behöver göras och är duktig på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Ditt arbete kommer att innebära många kontakter såväl inom Trafikverket som med externa parter, så god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt är viktigt, liksom att du lyckas väl i dina samarbeten. Du är en duktig problemlösare och finner lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp/120 p inom relevant område som till exempel trafikteknik, samhällsplanering eller juridik. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har relevant och aktuell erfarenhet av arbete inom trafikmiljöområdet/med trafikfrågor, till exempel inom trafikplanering och myndighetsutövning
  • kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
  • har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om svensk trafiklagstiftning
  • erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 16 2023.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Åsa Callgren,
0101237552

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Lars Hedlund,
0101239501

SACO Victoria Stridsman,
0101230822