Logga in
Logga in

Trafikingenjör inriktning specialiststöd

Vill du arbeta med planering, byggande och underhåll av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Är du vår nya kollega?

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör med specialiststöd för ett tidsbegränsat uppdrag från december 2022 till och med november 2023.

Som trafikingenjör med inriktning att vara specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem med fokus på att hantera arbetsuppgifter rörande arbete på väg (APV) och temporära väganordningar.

Som trafikingenjör blir du specialist inom både Trafiklagstiftning och trafikmiljöfrågor. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.

"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som trafikingenjör behöver du ha stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.

"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling."// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig
  • har flera års yrkeserfarenhet i närtid av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med Trafiklagstiftning/trafikfrågor
  • har kunskap om och erfarenhet av APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar)
  • har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering
  • har körkort för manuellt växlad personbil (då resor i tjänsten förekommer).

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 50-51/ 2022 via Skype.

Tjänsten är en visstidsanställning med önskvärt tillträde omgående, t o m 30 nov 2023.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Annelie Ekeberg,
0101236259

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Anders Ferdinandsson,
0101232883