Logga in
Logga in

Trafikingenjör regional

Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till en grön, smidig och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige

Sök tjänsten

.

Om jobbet

Tycker du att det är spännande och intressant med trafikmiljö och samhällsutveckling? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Som trafikingenjör är du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Du har daglig kontakt med till exempel myndigheter, kommuner, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar väl grundade beslut och svarar på inkomna ärenden. I rollen ingår även att ansvara för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Vi söker dig till vårt myndighetsteam med ansvarsområde inom väg- och trafiklagstiftning. I teamet fattar vi beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning och gemensamma rutinbeskrivningar. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.

Tjänstens placeringsort är Trollhättan.

Kvalifikationer

För att nå framgång i arbetet behöver du ha god samarbetsförmåga och arbeta för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är självgående och trygg med att fatta beslut där regelverk och en god trafikmiljö behöver beaktas, och kommunicera dessa till din omgivning. Eftersom du kommer att ha en mängd olika kontaktytor i ditt arbete så krävs det att din kommunikationsförmåga är god, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är också viktigt att du har god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) inom trafikteknik, samhällsplanering eller juridik. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • aktuell och relevant kunskap/yrkeserfarenhet inom trafikområdet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • aktuell och relevant kunskap om svensk trafiklagstiftning
  • erfarenhet av arbete där du fattat myndighetsbeslut

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Digitala intervjuer är planerade att genomföras via Skype under vecka 50.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Pernilla Carlsson,
0101232124

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Joakim Eliasson,
0101233403

SACO Maria Sandberg,
0101230406