Logga in
Logga in

Trafikingenjör väg

Som  trafikingenjör  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med att skapa en trafiksäker och självförklarande vägmiljö - det ska vara lätt att göra rätt.

Om jobbet

Du som är vår blivande trafikingenjör är en person med stort intresse för trafikfrågor och lagstiftning. Du bidrar med att skapa en god trafikmiljö - alltid med våra trafikanter som högsta prioritet! 

I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. Du kommer även att lämna yttranden till andra myndigheter och kommuner samt svara på kundfrågor från fastighetsägare och allmänheten. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du deltar i prioritering och planering av åtgärder i tidigt skede, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Som trafikingenjör är du ett specialiststöd för andra verksamheter inom Trafikverket vid planering, byggande och underhåll av vägar.

Du ingår i enheten Trafikmiljö, Södra regionen. Här arbetar 17 drivna trafikingenjörer placerade på tre kontor. Vi värnar om en lärande kultur där vi tillsammans hjälps åt och ser till verksamhetens bästa, därför ser vi det som självklart att alla medarbetare deltar i utveckling av arbetssätt och processförbättring.

Jag som blir din chef heter Ulrika Jeppsson. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! 

I jobbet förekommer det lokala och regionala resor, främst kopplade till dina pågående ärenden.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen är du en problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Vidare är du självgående och arbetar strukturerat med fokus på att driva ärenden framåt. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning 180hp (120p) inom trafikteknik, samhällsplanering alternativt annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • relevant och aktuell yrkeserfarenhet av att arbeta med trafikfrågor, till exempel inom trafikplanering och myndighetsutövning
  • goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
  • B-körkort för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande i din yrkesroll
  • kunskap inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen 
  • erfarenhet från Arbete på väg
  • erfarenhet av systemet FIFA (Förbättrad information För Arbete på väg)

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla digitala intervjuer under vecka 12.

Tjänstens placeringsort är Karlskrona, Växjö, Kristianstad eller Malmö. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ulrika Jeppsson,
0101236114

ST: Airi Larsson,
0101236243

Seko: Dennis Ryd,
0101238466

Saco: Sorin Sima,
0101233377