Logga in
Logga in

Utredare med inriktning vägutformning

Vill du vara en del av ett dynamiskt team som driver utvecklingen av transportinfrastrukturen i södra Sverige?

Sök tjänsten

Som Utredare med inriktning vägutformning kommer du att leda och genomföra olika former av utredningar och projekt inom samhälls- och transportinfrastrukturplanering. Var med och forma framtidens transportsystem med oss!

Om jobbet

Södra regionen innefattar Kronobergs, Blekinge och Skåne län. Medarbetarna på enheten finns idag i Malmö och arbetsklimatet på enheten präglas av goda relationer och hög samarbetsvilja. På enheten planerar och genomför vi olika former av utredningar, till exempel åtgärdsvalsstudier och funktionsutredningar men även kartläggningar och inventeringar. Vi analyserar dagens och framtidens transportsystem och tar, med utgångspunkt i fyrstegsprincipen, fram förslag på åtgärder för att transportinfrastrukturen i södra Sverige ska bidra till ett tillgängligt och hållbart samhälle. Vi gör även trafikanalyser och tar fram olika typer av beslutsunderlag.

Som utredare driver du självständigt utredningar och uppdrag för alla trafikslag. Du leder och koordinerar olika kompetenser i arbetet samt ansvarar för administration, uppföljning och ekonomi. Du kommer att ha hela regionen som ditt arbetsfält och i din roll kommer du att ha samarbeten både internt och externt. Mycket av arbetet görs digitalt men resor kan förekomma. Tjänsten är komplex och kräver god kunskap om samhälls- och transportinfrastrukturplanering samt förståelse för hur verksamhetens olika delar har betydelse för och bidrar till de transportpolitiska målen. Dina arbetsuppgifter blir varierande och du förväntas aktivt driva utvecklingen av verksamheten i samspel med kollegor från olika verksamhetsområden, både regionalt och nationellt.

Exempel på arbetsuppgifter är att

 • process- eller projektleda utredningar och uppdrag med flera kompetenser
 • ta fram beslutsunderlag i komplexa frågor, exempelvis förslag till rekommenderade åtgärder och åtgärdsområden
 • företräda Trafikverket i externa kontakter där även kontakt med media kan förekomma
 • ansvara för administration, uppföljning och ekonomi inom ramen för dina utredningar och uppdrag

Jag som blir din chef heter Jan-Fredrik Wahlin och i mitt ledarskap värdesätter jag en öppen dialog bland mina medarbetare. För mig är det viktigt att du som medarbetare har en vilja att utvecklas och jag förväntar mig att du vill bidra till Trafikverkets gemensamma leveranser och utveckling med din kompetens. Jag vill att mina medarbetare känner att de kan driva sina ansvarsområden med stort förtroende och tillit från mig. På så sätt hoppas jag bidra till att man trivs på jobbet och får rätt förutsättningar för att göra sitt bästa.

Kvalifikationer

Vem är du?

Denna tjänst passar dig som trivs med att leda och entusiasmera andra till att nå gemensamma mål. Därmed har du en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos de personer du samarbetar med, samtidigt som du är uppmärksam på hur du själv är en del av och bidrar till helheten. Vidare är du strukturerad och mån om att ha framdrift i dina egna utredningar.

En förutsättning för att göra ett bra jobb i den här rollen är att du har en god analytisk förmåga och tycker om att lösa problem och analysera komplex information, såväl inom ditt eget område som att stötta dina kollegor med det. Det innebär samtidigt att du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och är mån om att säkerställa att du når fram med ditt budskap.

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
 • flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med att delta i eller leda utredningar eller projekt i tidiga planeringsskeden och/eller formella planläggningsprocessen inom infrastrukturområdet
 • flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med vägutformning i tidiga skeden och/eller formella planläggningsprocessen (till exempel vägplan, projektering m.m.)
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • cirka ett par års erfarenhet av att delta i utredningar inom järnvägsplaneringens tidiga skeden och/eller järnvägsplaneskedet
 • cirka ett par års erfarenhet av att ta fram anläggningskostnadskalkyler inom infrastrukturområdet

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla digitala intervjuer via Skype den 27-28/6 samt 1/7.

Tjänstens placeringsort är Kristianstad, Malmö, Växjö. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jan-Fredrik Wahlin,
0101242746

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Sorin Sima,
0101233377