Logga in
Logga in

Bli vår nästa projektledare för ERTMS uppdrag systemleverans!

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du hjälpa oss att byta ut gamla signalsystem mot nya moderna? Tveka inte att söka dig till oss!

För dig som vill vara med på vår förändringsresa kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för systemleveranser i avdelning ERTMS införande. ERTMS införande uppdraget är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS (European Railway Transport Management System). ERTMS är ett av Trafikverkets största investeringsprogram och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen.

I rollen som Projektledare kommer du att leda, styra och samordna projekt inom den del av ERTMS som ansvarar för ställverks leveranser och uppföljning. Dina huvudarbetsuppgifter är att:

 • arbeta med upphandling och styrning av systemleveranser (SA-utveckling)
 • ansvara för framtagande av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar (EK,AF) och teknisk beskrivning inför upphandling av signalsystem ERTMS på en eller flera av de stora järnvägsstationerna i Sverige
 • i samråd med huvudprojektledaren ta ansvar för uppdragets framdrift genom att planera, leda och följa upp systemleverans inom ett delprojekt med avseende på tid, ekonomi, kvalitet och innehåll samt ansvara för dialogen med systemleverantören

Du blir en välkommen kollega till sektionen Systemleverans. Du ingår i team som består av ca 15 medarbetare och med övriga projektledare och projektingenjörer för uppdraget systemleverans samverkar ni inom sektionen och levererar ute i projekten. Jag som blir din chef heter Miguel Amador. Som ledare drivs jag av proaktivitet och aktivt förbättringsarbete. Det är viktigt för mig att människan står i centrum och att vi har ett tillitsbaserat arbetsklimat. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Projektledare söker vi dig som skapar tillit och bygger förtroende genom din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver projektet framåt genom delaktighet och engagemang. Som person har du även lätt för att planera och skapa struktur i dina projekt. Vi ser också att din goda analytiska förmåga och öppenhet för nya lösningar är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har minst flera års erfarenhet i rollen som projektledare, uppdragsledare, projekteringsledare eller liknande roll där du ansvarat för framdrift och ekonomi i projekten
 • har erfarenhet av att arbeta med kontraktsformerna AB, ABT, ABK eller motsvarande
 • har flerårig erfarenhet av arbete med tekniskt komplexa projekt
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av upphandling av signalteknik till järnvägen
 • har genomgått och blivit godkänd i grundutbildning i signalteknik för ingenjörer (BSIÖG), del 1 och 2

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Möjliga placeringsorter är Borlänge, Göteborg, Malmö, Solna, Örebro och Luleå.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade att ske den 14 och 18 april.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-ÅG1 #LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Miguel Amador,
0101236826

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222