Logga in
Logga in

Byggarbetsmiljöspecialist till Förbifarten, Stockholm

Vill du vara en del av en organisation som satsar på lärande och individuell utvecking?

Sök tjänsten

Till vårt gäng av kunniga och engagerade kollegorsöker vi dig som vill vara med och arbeta med byggarbetsmiljö inom projekt Förbifarten!

Om jobbet

Vi inom Säkerhetsenheten arbetar med 30 stora projekt och s.k. program som omsätter runt en miljard. Vår roll täcker in fysisk säkerhet, vårt ansvar som byggherre samt trafiksäkerhet då många av våra projekt utförs i befintlig vägmiljöer. Våra specialister är stödjande och vägledande för verksamheten.

I rollen som specialist byggarbetsmiljö är du en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Mycket av ditt arbete handlar om kommunikation och samverkan.

Dina dagar är varierade, exempel på arbetsuppgifter är att

 • stödja, vägleda och kompetenshöja Förbifart Stockholm med frågor rörande byggarbetsmiljö
 • följa upp att projekt och dess leverantörer tillämpar och uppfyller specificerade krav för byggarbetsmiljö
 • medverka och upprätta underlag inför upphandling av konsult- och entreprenadkontrakt
 • göra ronder och uppföljning av entreprenörer

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och verksamhetsområde Stora projekt. Vår förväntan på dig är att du har en vilja att utvecklas och bredda din kompetens gällande affärsverksjuridik, kontraktsförståelse och byggherreansvar.

Rekryteringen av din chef (sektionschef byggarbetsmiljö) pågår just nu och jag som sitter på den rollen tills den är tillsatt heter Patrik Dahlberg. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för utveckling av vårt arbete och sättet vi arbetar på. Tillit, förtroende, utveckling och struktur är ledord som stämmer in på mig. Min roll är att vara förutsättningsskapande och vägledande för mina chefer och medarbetare, som driver och utvecklar de olika säkerhetsområdena enheten förestår.

Kvalifikationer

Som person är du drivande och initiativtagande med en god analytisk förmåga, du kan lyfta blicken och se till helhetens nytta. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad och har en god förmåga att anpassa din kommunikation till mottagaren. Du behöver en grundläggande trygghet så att du vågar ställa krav och vågar vara obekväm om så är påkallat.

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning som Arbetsmiljöingenjör 180 hp (120 p), alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer likvärdig
 • minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot byggarbetsmiljö
 • minst 3 års erfarenhet av infrastrukturprojekt och/eller projekt inom bygg- och anläggning
 • aktuell utbildning motsvarande arbetsmiljöverkets rekommendation för byggarbetsmiljösamordnare
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
 • aktuell erfarenhet av att genomföra arbetsplatskontroller, skyddsronder eller annan typ av uppföljning av byggarbetsmiljöarbete
 • körkort B

Det är meriterande om du har

 • aktuell erfarenhet av att ha arbetat med avvikelsehantering, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
 • erfarenhet av uppföljning av leverantörer vad gäller avtalstolkning och uppföljning av arbetsmiljöarbetet
 • erfarenhet av arbete med kvalietsledning

Övrig information

Digitala intervjuer genomförs via Skype och planeras till vecka 41 och 42.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-MS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Patrik Dahlberg,
0101234086

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222