Logga in
Logga in

Byggledare

1000 mil ny fiber ska läggas ut - nu söker vi byggledare som vill vara med och modernisera svenska järnvägen och göra Sverige närmare. Är du en av dem?

Sök tjänsten

För att möjliggöra ERTMS signalsystemsbyte, finns programmet Opto där vi genomför modernisering av Trafikverkets optofiberanläggning. Du kommer att delta i delprojekt tillsammans med kollegor som består av projektledare, projektingenjörer och tekniska specialister. Du har även mycket kontakt med andra funktioner inom ERTMS och andra verksamhetsområden inom Trafikverket.  Hos oss har vi ett arbetsklimat med tätt samarbete där vi stöttar varandra och har ett prestigelöst förhållningsätt. Vår arbetsmiljö kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Här är vi öppna för nya idéer och perspektiv och inspirerar varandra till bra prestationer och fortsatt utveckling.

Om jobbet

Som byggledare leder du projektets dagliga arbete ute i fält. Du är projektledarens förlängda arm och ansvarar för att följa upp arbeten i ett eller flera av projektets etapper. I denna tjänst arbetar du främst i mellersta och södra Sverige och resor i tjänsten är vanligt förekommande. 

Projektet är ett utrullningsprojekt vilket innebär att ett stort antal likartade aktiviteter kommer att utföras efter varandra under lång tid. Du följer upp att entreprenadarbetena genomförs enligt plan och rapporterar enligt Trafikverkets processer. Tillsammans med projektorganisationen och centrala stödresurser initierar, bereder och ansvarar du för genomförandet och uppföljningen av projektet gällande tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö. Du säkerställer att normer, anläggningskrav och föreskrifter (generella eller beställarens) följs av utföraren. Att vid efterfrågan uppskatta omfattningen av olika arbeten ingår också i rollen.

Kvalifikationer

Det här är en nyckelroll för projektens framdrift och för att lyckas i den behöver du vara självgående och drivande. För att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdraget krävs ett affärsmässigt förhållningssätt samt god problemlösningsförmåga. Du kommer att ha många kontakter både inom och utanför Trafikverket varför det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt att du i din kommunikation är tydlig och anpassar dig till omgivningens behov och förutsättningar.

Vi söker dig som har:

  • teknisk högskoleutbildning alternativt annan utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig 
  • flerårig och aktuell praktisk erfarenhet ute i fält i rollen som byggledare, byggplatsuppföljare eller projekt-/arbetsledare eller likvärdig roll inom anläggnings- och/eller byggprojekt
  • aktuell erfarenhet av byggarbetsmiljö-, kvalitets- och säkerhetsarbete inom anläggnings- och/eller byggprojekt 
  • körkort för personbil
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från BEST-projekt inom järnväg
  • genomgått SOS-ledarutbildning (Skydds- och säkerhetsledning av arbeten inom spårområde)
  • aktuell kunskap om AB/ABT, AMA och tekniska beskrivningar inom anläggnings- och/eller byggprojekt

Övrig information

I den här rekryteringen avser vi tillsätta tre byggledare och möjliga placeringsorter är många; Borlänge, Gävle, Göteborg, Halmstad, Kristianstad, Malmö, Uppsala, Västerås eller Örebro.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BS1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ferid Vänerklint,
0101233182

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222