Logga in
Logga in

Controller till ledande järnvägsprojekt

Som Controller avdelning ERTMS och Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

ERTMS (European Railway Transport Management System) reinvesterar i järnvägens signalsystem och bidrar till en modern, standardiserad och digitaliserad signalanläggning för järnvägen. Du får en unik chans att vara en del av ett av Sveriges största nationella infrastrukturprojekt någonsin! 

Om jobbet

Avdelning ERTMS Införande ansvarar för att genomföra uppgradering av signalanläggning och implementera ERTMS på existerande järnvägsanläggning utifrån produkter som delvis är utvecklade och delvis är under utveckling. Våra införandeprojekt är organiserade i program som genomför införandet av ERTMS i det svenska järnvägsnätet.

I rollen som controller arbetar du nära ledningen för ett eller fler av avdelningens program. Du stöttar program- och projektledare i verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning och är den som samordnar det övergripande ekonomiarbetet och rapporteringen. Du är en nyckelkompetens för programledare och projektledare i analys av resultat och prognos. Du ingår i ett controllerteam som bidrar med specialiststöd till avdelningens program och tillsammans driver ni utveckling av arbetssätt och systemstöd samt föreslår förbättringsåtgärder som stödjer i mål, prognossäkerhet och ekonomistyrning.

Controllerteamet har ca 10 medarbetare och är under tillväxt. I den här rollen rapporterar du direkt till stabschefen och arbetsleds av funktionsansvarig för controllerteamet. Jag som blir din chef heter Ulrica Morin. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till medarbetares kompetens, förmåga och vilja att ta ansvar. Vi har en öppen dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Ditt bidrag i samverkan med övriga delar av ERTMS-programmet är av stor betydelse för verksamhetens framgång.

Möjliga placeringsorter är Malmö, Solna och Örebro.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du van att ta initiativ, leda och driva frågor genom delaktighet, engagemang och samarbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att förstå komplexa sammanhang och är van att bidra till resultat. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du har en tydlig och lyhörd kommunikation för att skapa och bibehålla goda relationer.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom ekonomi om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig relevant erfarenhet av controllerarbete i tekniskt komplex projektverksamhet
  • har erfarenhet av verksamhetsuppföljning, verksamhetsplanering, budget, prognos, avvikelsehantering samt rapportering
  • kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med WBS (Work breakdown structure)
  • har erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning i infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta med ekonomi i offentlig förvaltning
  • har erfarenhet av att arbeta med större ekonomisystem, tex Agresso

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 13 och 14 juni.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ulrica Morin,
0101230528

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222