Logga in
Logga in

Controller till Norrbotniabanan

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du vara med i ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt? Norrbotniabanan, en järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter! Tillsammans med en mycket kompetent arbetsgrupp får du möjligheten att både utveckla och utvecklas. Nu söker vi en controller med placering i Luleå eller Umeå - är du vår nya medarbetare?

Om jobbet

Vi söker en till controller till Staben på projekt Norrbotniabanan inom verksamhetsområde Stora Projekt. Den här tjänsten är främst inriktad på fakturahantering, bokföring och redovisning. Du arbetar operativt i fakturaflödet och ser till att alla fakturor hanteras korrekt och kostnadsförs i rätt del i projektet. Du samordnar och kvalitetssäkrar den löpande redovisningen och är med och utvecklar våra arbetssätt inom området. Slutligen är du ett stöd till verksamheten gällande bokförings- och redovisningsfrågor.

I rollen ingår även arbete med:

 • avstämning och uppföljning av tidsredovisning, bland annat i relation till fakturor från resurskonsulter
 • ansökning och redovisning av EU-projekt
 • bemyndiganderapportering
 • olika typer av revisioner
 • arbete med mer övergripande arbetsuppgifter, så som planering, uppföljning, rapportering och bokslut

Jag som ansvarar för Staben heter Sten Ek. I mitt ledarskap strävar jag efter att ge bra förutsättningar och stor egen frihet samtidigt som jag vill finnas till hands när det behövs. Jag tycker det är viktigt att beakta både detaljerna och helheten för att hitta en bra väg framåt i våra utmaningar. Självklart värdesätter jag balansen mellan arbete och fritid och att vi ska ha roligt på jobbet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god samarbetsförmåga och är bra på att skapa goda relationer. Du är noggrann, strukturerad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du ser lösningar på problem och trivs när du får använda dig av din analytiska förmåga. Vidare har du en pedagogisk kommunikation, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har också förmågan att vara flexibel vid ändrade förutsättningar.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten
 • har flera års erfarenhet av ekonomiarbete såsom fakturahantering, bokföring och redovisning i större organisationer
 • har erfarenhet av affärssystem såsom Agresso eller liknande system
 • har erfarenhet av kalkylprogram såsom Excel eller liknande program
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av EU-redovisning
 • har erfarenhet av ekonomiska revisioner
 • har erfarenhet från offentlig verksamhet

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype. Placeringsort är Umeå eller Luleå.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta på distans i viss omfattning.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid #LI-ÅG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Lars Bergdahl,
0101237441

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222