Logga in
Logga in

Enhetschef Stab inom Ostlänken

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du ha en central roll i ett av Sveriges mest spännande infrastrukturprojekt? Som stabschef för Ostlänken får du möjlighet att göra just det. Ostlänken, en 16 mil lång dubbelspårig järnväg mellan Järna och Linköping, banar väg för fler tåg, hållbara transporter, smidigare och tryggare resor samt större arbetsmarknadsregioner. Projektet är nu inne i en spännande fas med flera upphandlingar på gång.

Som stabschef ansvarar du för samordning, styrning, uppföljning och arbetssätt i program Ostlänken avseende controlling, tidsplanering, kalkyl, säkerhet, byggarbetsmiljö, kvalitetsledning, ledningsstöd, risk och digital projekthantering. Inom din organisation finns 10-talet medarbetare samt en sektionschef med ett team på ca 14 anställda. Utöver detta har du verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar.

Vi söker dig som är en driven ledare med förmåga att inspirera och engagera ditt team. Bli en del av ett projekt som kommer att göra verklig skillnad - ansök nu!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din lösningsorienterade och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell ledarerfarenhet
  • har flerårig erfarenhet från en roll med ansvar för ekonomi, styrning och uppföljning i ett större projekt eller verksamhet
  • har flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och verksamhetsstyrning i en stor och komplex organisation
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har aktuell chefserfarenhet med personalansvar, där du lett och utvecklat både medarbetare och verksamhet
  • har erfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet på distans

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 20/9 och 23/9.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Magnus Sjöberg,
0101234559

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777