Logga in
Logga in

Erfaren och ambitiös projektingenjör till Stora projekt

Det här är en möjlighet för dig att arbeta med spännande frågor i en roll som projektingenjör. Vi ska bygga en ny järnväg mellan Byarum och Tenhult. Vill du vara med och göra Sverige närmare? Sök då denna tjänst!

Sök tjänsten

Organisationen växer och därför söker vi projektingenjörer med några års erfarenhet.

Om jobbet

Projektingenjören arbetar med att stödja projektledaren med att driva, leda och samordna projektet från planering till färdig anläggning. Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i projekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår det att vara delaktig i upphandlingar, projekteringsmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning, kravhantering och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Hos oss har du även bra möjligheter till vidare utveckling, både genom ökat ansvar i form av olika ansvarsområden i komplexa projekt, men även i din yrkesroll att ta nästa steg till projektledare. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och är van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och sätter igång aktiviteter därefter.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom samhällsbyggnad/teknik eller annan relevant utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • några års erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektledning, projektplanering, projektadministration eller annan relevant erfarenhet
  • mycket god datorvana och kunskap av Office-paketet
  • god kunskap i svenska både muntligt och skriftligt
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt
  • erfarenhet av Trafikverkets system som exonaut och C7

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för urvalet i den här processen. I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet. 

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. 

#LI-Hybrid


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ingela Renström,
0101237134

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer