Logga in
Logga in

Erfaren projektledare till framtidens järnväg

Söker du nya utmaningar och har erfarenhet av att leda större infrastrukturprojekt - då kan detta vara något för dig!

Sök tjänsten

Om jobbet

Optokablar är basen för mycket av järnvägens framtida kommunikation och styrning. Projektet Opto 2.0 genomför modernisering av Trafikverkets optofiberanläggning och är förutsättningsskapande för ERTMS programmets nationella signalsystemsbyte som omfattar drygt 10 000 km järnväg. Projektet kommer att pågå i många år framöver och är ett verksamhetskritiskt projekt.

I rollen som projektledare inom Opto 2.0 är du ansvarig för ekonomi, innehåll och kvalitet i dina projekt. Till din hjälp har du ett team bestående av byggledare, projektingenjörer och tekniska specialister. Du jobbar i tätt samarbete med dina projektledarkollegor och bidrar med erfarenhetsåterföring och förslag på hur vi utvecklar och effektiviserar verksamheten. Uppdraget innebär många kontakter och samarbeten inom stora delar av Trafikverket.

Dina arbetsuppgifter kommer bl a att innebära

. att ta fram förfrågningsunderlag för bygghandlings- och/eller entreprenaduppdrag. Detta görs i samverkan med Trafikverkets inköpsfunktion och våra teknikspecialister

. att projektleda bygghandlings- och/eller entreprenaduppdrag med fokus på tid, kostnad och innehåll

. att leda och kontrollera leverantörens leveranser, tekniskt och ekonomiskt

. att delta i utvecklingsarbetet med att förbättra interna arbetssätt och rutiner

Vad kan vi erbjuda dig?

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller ekonomi, eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har några års aktuell erfarenhet av att leda större infrastrukturprojekt i en roll som projektledare, uppdragsledare eller annan relevant ledande roll som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har järnvägserfarenhet

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christer Åhl,
0101235724

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222