Logga in
Logga in

Funktionsledare Byggarbetsmiljösamordning till Förbifarten, Stockholm

Program Förbifart Stockholm går nu in i en ny produktionsfas och övertar succesivt samordningsansvaret för byggarbetsmiljö från entreprenörerna. Vi bygger nu en ny funktion för detta där vi vill förstärka kompetensen.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Funktionsledare Byggarbetsmiljösamordning leder du en grupp BAS-handläggare och rapporterar till kontaktperson BAS-U/P. Du är ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Mycket av ditt arbete handlar planering, kommunikation och samverkan. Du får en unik chans att leda en del av ett av Trafikverkets största pågående projekt. Vill du bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss! Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar. På program E4 Förbifart Stockholm värdesätter vi gott samarbete och goda relationer. Vi arbetar tillsammans för att nå våra mål och vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter för att utveckla varandra. Som funktionsledare byggarbetsmiljösamordning inom E4 Förbifart Stockholm bistår du programmet med:

 • Planera, organisera, leda och följa upp arbetet inom byggarbetsmiljösamordning.
 • Ha en helhetsbild över BAS-U och BAS-P åtaganden, vara ett stöd och bollplank i deras arbete samt bygga en välfungerande grupp.
 • Verka för att det finns fungerande och uppdaterade arbetssätt och rutiner för funktionen samt programmet.
 • Säkerställa att efterlevnad av lagstiftning och regelverk för byggarbetsarbetsmiljön följs av alla verksamma på våra byggarbetsplatser.
 • Säkerställa att samordning och riskhantering av byggarbetsmiljö sker av i enighet med gällande krav och lagar.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du initiativtagande samt har god analytisk problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du förstår vikten av samordning och prioritering och har förmåga att få grupper att arbeta tillsammans. Du har också lätt för att bygga relationer och tycker om att samarbeta med olika typer av människor. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga. Du har erfarenhet av samordning i större anläggnings eller infrastrukturprojekt och är välbekant med ramverket för detta.

Vi söker dig som

 • har arbetsmiljöingenjörsutbildning alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet från deltagande i bygg- eller anläggningsprojekt
 • har mångårig (ca 10 års) dokumenterad erfarenhet i bygg/anläggningsprojekt i roll som byggarbetsmiljösamordnare eller likande roll kopplat till arbetsmiljö
 • har arbetat i roller som innefattar BAS-U-ansvar
 • har goda kunskaper om gällande lagar och regler inom byggarbetsmiljö
 • har erfarenhet från arbete i större byggprojekt med ett större antal aktörer
 • har erfarenhet av arbete i en ledande befattning, exempelvis som projektledare, blockchef eller BAS-U.
 • har intyg på relevanta utbildningar för i enighet med arbetsmiljöverkets rekommendationer för BAS-U (48 h) samt BAS-P (48 h) utbildning inom de senaste 5 åren
 • har giltigt körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • har arbetat med riskhantering

Det är meriterande om du

 • har gått utbildning i Byggherrens arbetsmiljöansvar (BHA)
 • har certifiering BAS-P/BAS-U via ackrediterat organ

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-ÅG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ove Strömberg,
0101243181

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Christina Mattila,
0101237068