Logga in
Logga in

Kravanalytiker inom digitalisering

Vill du vara med och driva utvecklingsarbetet med digitalisering framåt för ett mer effektivt införande av järnväg och ERTMS i Sverige? Vi söker nu en kravanalytiker som vill vara med på Trafikverkets resa.

Sök tjänsten

Om jobbet

Rollen som kravanalytiker tillhör Funktion Digitalisering inom avdelning ERTMS Förberedande i verksamhetsområde Stora Projekt. Inom funktion Digitalisering pågår flera spännande utvecklingsinitiativ som utgör byggstenarna för att kunna fullfölja ett digitalt informationsflöde av strukturerad data om anläggningen. 

I rollen som kravanalytiker är du en del i teamet som arbetar för att skapa digitala verktyg för att effektivisera införandet av ERTMS. European Rail Traffic Management (ERTMS) är ett signalsystem för järnväg som EU har beslutat ska införas i medlemsländerna - systemet behövs för att styra och göra järnvägen säker. Tillsammans ska ni möjliggöra för ett digitalt informationsflöde där grunddata ligger i system istället för i dokument och ritningar. Du kommer ha ett nära samarbete med projektledare, utvecklingsteam, verksamheten samt andra projekt och intressenter.

Några av de viktigaste arbetsuppgifterna och målen som ingår i din roll är:

  • att driva arbetet med insamling, sammanställning och strukturering av verksamhetskraven som ligger till grund för IT-utvecklingsprojekten
  • sammanställning av informationsutbytesbehov mellan IT-verktyg samt vara delaktig i informationsmodellering
  • kartläggning och dokumentation av processer
  • att ta in och förstå verksamhetens behov och omvandla dem till krav

Du kommer tillsammans med 8 kollegor verka för att skapa digitala förutsättningar och ett mer effektivt införande av ERTMS. I teamet finns kompetens för helheten i det digitala informationsflödet och du kommer vara ytterst ansvarig för kravanalys. Du blir en del av en digital förändringsresa där behovet av effektiviseringar i kostnad och tid samt nyttjande verksamheter står i centrum.

Några ord från din framtida chef: Jag som blir din chef heter Anders Sahleström. Som ledare drivs jag av proaktivitet i utvecklingen och ett öppet arbetsklimat där det är högt i tak och där vi vågar ifrågasätta vedertagna lösningar. Jag hoppas att du vill vara med på denna förändringsresa.

Kvalifikationer

Vem är du

För att lyckas i rollen krävs det att du är självgående och har ett fokus på att leverera resultat. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du samarbetar väl med andra och har en god kommunikativ förmåga vilket hjälper dig att bygga förtroende inom organisationen. Du har en god problemlösningsförmåga och hittar effektiva lösningar på uppkomna problem. Vidare är du lyhörd och aktiv i ditt ledarskap och trivs med att vara i gränslandet mellan verksamhet och IT.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleexamen inom IT 180 hp (120p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som av oss bedöms likvärdig
  • flerårig erfarenhet av att arbeta med kravhantering i systemutvecklingsprojekt
  • erfarenhet av att arbeta med informationsmodeller för digitala verktyg och informationsstyrning, exempelvis UML diagram
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom järnväg och ERTMS
  • har arbetat i Enterprise Architect eller motsvarande verktyg

Övrig information

Placeringsorter för tjänsten är Borlänge eller Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 18.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mikael Krydzinski,
0101244053

Rekryterande chef: Anders Sahleström,
0101232326

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777