Logga in
Logga in

Kvalificerad Controller, ekonomi- och verksamhetsstyrning

Som  kvalificerad controller  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

I din roll som kvalificerad controller är du ledningens stöd och företrädare i den ekonomiska styrningen av vår verksamhet. Du leder och utvecklar arbetet med ekonomisk uppföljning och rapportering från och inom Förbifart Stockholm och håller även ihop arbetet med verksamhetsplaneringen. Du arbetsleder controllers inom programstaben och håller ihop ekonomifunktionen inom hela programmet. Utöver detta arbetar du nära kvalificerad controller i avdelning Yttre Tvärleden, dit Förbifart Stockholm hör. Du rapporterar till Stabschefen i programmet. Uppgifterna är både strategiska och operativa vilket kräver goda färdigheter i ledarskap och kommunikation samt erfarenhet inom kvalificerad ekonomistyrning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en prestigelös och kreativ person med mycket goda kommunikations- och ledaregenskaper och har både viljan och förmågan att leda och utveckla medarbetare och verksamhet. Du vill jobba proaktivt och kan analysera verksamheten ur både ett kort och långt perspektiv samt komma med förslag och idéer på förbättringar. Du trivs i sammanhang där du får möjlighet att bygga goda relationer och använda dig av din analytiska problemlösningsförmåga. 

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom ekonomi om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete
  • har erfarenhet av att leda medarbetare
  • har erfarenhet av ekonomi- och rapporteringssystem
  • har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av förändringsarbete, dvs utveckling av både medarbetare och verksamhet
  • har erfarenhet av ekonomiarbete i statlig verksamhet
  • har erfarenhet av ekonomiarbete i byggsektorn
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso och/eller Fujitsu C7

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är planerade till den 19 och 20 december.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Martin Hägglund,
0101238237

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222