Logga in
Logga in

Kvalificerad controller till ERTMS Förberedande

Vill du arbeta med kostnadsstyrningen i några av Trafikverkets mest centrala utvecklingsprogram?

Sök tjänsten

Nu söker vi kvalificerade controllers som vill stödja och samordna ekonomiarbetet i avdelningen ERTMS förberedande och våra fyra program.  Avdelningen ERTMS Förberedande leder utveckling och skapar förutsättningar för en av Trafikverkets största investeringar: Att införa nytt signalsystem på den svenska järnvägen. Vill du ta ett nytt steg i din personliga utveckling, och bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss!

Om jobbet

I rollen som controller arbetar du med ett eller fler av avdelningens program men också övergripande. I programmet är du den som samordnar det övergripande ekonomiarbetet, stöttar program- och projektledare i analys av resultat och prognos, rapportering, avvikelsehantering och prognosarbete. Övergripande arbete på avdelningsnivå omfattar exempelvis utveckling och implementering av arbetssätt, interna utbildningsinsatser samt arbete med nyckeltal. 

Du ingår i verksamhetsområde Stora projekts controllerteam och fungerar därmed som en länk mellan Stora projekt, avdelning ERTMS förberedande och i avdelningen ingående program och projekt. Det innebär en möjlighet att påverka övergripande arbetssätt och skapa nätverk utanför avdelningen. Det innebär också att du kommer kunna ta ägarskap för implementering av nya arbetssätt och därmed bidra till att utveckla avdelningens förmåga.

Controllerteamet har 5 medarbetare och är under tillväxt. I den här rollen rapporterar du direkt till stabschefen och arbetsleds av samordningsansvarig för controllerteamet.

Jag som blir din chef heter Jenny Groothuis. Jag driver verksamheten framåt med engagemang, tillit och fokus på resultat. Vi har en öppen dialog för att skapa goda förutsättningar för dig i ditt arbete och din utveckling.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Möjliga placeringsorter: Malmö, Solna eller Örebro.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du van att ta initiativ, leda och driva frågor genom delaktighet, engagemang och samarbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att förstå komplexa sammanhang och är van att bidra till resultat. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du tydlig och förtroendeingivande och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Du tycker om siffror och har en bred kunskap inom ekonomiområdet. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt.

Vi söker dig som:

  • har en högskoleutbildning inom ekonomi (180 hp/120 p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och i närtid aktuell erfarenhet av controllerarbete där du arbetat verksamhetsnära med samordning av uppföljning och analys i en komplex verksamhet
  • har mycket goda kunskaper i Excel och stor systemvana
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du:

  • har erfarenhet från projekt inom bygg och anläggning
  • har erfarenhet från ekonomiarbete i offentlig förvaltning
  • har erfarenhet av kalkylarbete
  • har erfarenhet av att utveckla nyckeltal

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer sker via Skype och är planerade till v. 36 & 37

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jenny Groothuis,
0101233822

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222