Logga in
Logga in

Kvalitetsspecialist

Som Kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du vara en viktig del i att säkerställa leveranserna från Trafikverkets allra största projekt? Tillsammans med en mycket kompetent arbetsgrupp får du möjligheten att både utveckla och utvecklas. Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Rollen som kvalitetsspecialist är bred och varierande, beroende på de behov som finns i Trafikverkets projekt. I denna tjänst kommer tyngdpunkten ligga i väg projekten inom avdelning Väg och vatten. Du kommer vara vägledande i kvalitetsarbetet och ha ett nära samarbete med chefer, projektledare samt andra specialister och aktörer. Du kommer vara drivande i att etablera kultur, skapa struktur, utbilda medarbetare samt ta fram och följa upp arbetssätt. Du kommer även delta i kvalitetsarbete som är gemensamt för Trafikverkets stora infrastrukturprojekt.

Organisatoriskt tillhör tjänsten enhet Kvalitetsledning på avdelning Verksamhetsstyrning inom verksamhetsområde Stora projekt.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ska du vara van vid att arbeta självständigt med dina frågor och var trygg i din yrkesroll. Du kommer arbeta tillsammans med många olika funktioner i flera olika projekt, det är därför viktigt att du kan se till helheten och att du är analytisk. Du uppskattar även att bygga relationer och är bra på att samverka. Du kommer behöva nå ut till flera målgrupper och du har förmåga att anpassa din kommunikation för att nå ut på bästa sätt.

Vi söker dig som har

  • en relevant universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalitetsledning
  • erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledningssystem med utgångspunkt i ISO9001 eller liknande
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av kvalitetsledning och/eller projektledning i stora och komplexa organisationer
  • erfarenhet från anläggningsbranschen
  • erfarenhet från att leda leverantörsuppföljningar och/eller revisioner
  • erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar/workshops
  • erfarenhet från leda förändringsarbete

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Om du har frågor kring tjänsten så är rekryterande chef Fredrik Adilstam tillgänglig från 8 aug.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Adilstam,
0101234778

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222