Logga in
Logga in

Kvalitetsspecialist till Norrbotniabanan

Som Kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du vara med i ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt? Norrbotniabanan, en järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter! Tillsammans med en mycket kompetent arbetsgrupp får du möjligheten att både utveckla och utvecklas. Nu söker vi en kvalitetsspecialist med placering Umeå eller Luleå - är du vår nya medarbetare?

Om jobbet

Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå, i dagsläget pågår arbeten med planering, projektering och produktion. I rollen kommer du vara drivande och vägledande i kvalitetsarbetet och arbeta tillsammans med ledningsgrupp och chefer samt projektledning och leverantörer. Du kommer utbilda och coacha medarbetare samt vara delaktig i Stabens planering, utveckling och uppföljning av verksamheten och arbetssätt. Du kommer även delta i kvalitetsarbete som är gemensamt för Trafikverkets stora infrastrukturprojekt.

Organisatoriskt tillhör tjänsten enhet Kvalitetsledning på avdelning Verksamhetsstyrning inom verksamhetsområde Stora projekt.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ska du vara van vid att arbeta självständigt och du har ett driv och en förmåga att få saker och ting gjorda. Du är trygg i din yrkesroll och vågar utmana verksamheten med nya lösningar. Rollen innefattar många interna men även externa kontakter, så din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är viktig.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ett område som är relevant för tjänsten alternativt har en annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalitetsledning
  • har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledningssystem med utgångspunkt i ISO9001 eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av kvalitetsledning och/eller projektledning i stora och komplexa organisationer
  • har erfarenhet från anläggningsbranschen
  • har erfarenhet från att leda leverantörsuppföljningar och/eller revisioner
  • har erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar/workshops
  • har erfarenhet från leda förändringsarbete

Övrig information

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 36.

Om du har frågor kring tjänsten så är rekryterande chef Fredrik Adilstam tillgänglig från 8 aug.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Adilstam,
0101234778

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer