Logga in
Logga in

Miljöspecialist till Norrbotniabanan

Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

I rollen som miljöspecialist kommer du huvudsakligen att arbeta med att stödja program Norrbotniabanan med operativt arbete rörande miljöfrågor inom exempelvis mark, vatten, luft, buller, klimat och natur. Du kommer tillsammans med projektledningen ansvara för att samordna och driva miljöarbetet gentemot konsulter och entreprenörer. I utredningsskedet ligger fokus på utredningar, samråd och miljökonsekvensbeskrivning (MKB). I produktionsfas stödjer du projektledaren med byggrelaterade miljöfrågor som att säkerställa lagefterlevnad och föra dialog med tillsynsmyndigheter. I dagsläget ligger tyngdpunkten för denna tjänst i bygghandlingsskedet, övergången mellan utredning och produktion, vilket med projektets gång kommer att övergå i produktionsfas.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som miljöspecialist har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggnad. Din problemlösningsförmåga är god och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är van att arbeta självständigt och agera med lyhördhet och flexibilitet samtidigt som du bidrar till väl fungerande samarbeten i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga engagerar och förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen (minst 180 hp/120 p) inom naturvetenskap eller samhällsbyggnad, alternativt annan akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av arbete inom miljöområdet
  • har en bred generell miljökompetens som innefattar miljölagstiftning och arbete med olika miljöfrågor
  • kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
  • har erfarenhet av offentlig upphandling

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete kopplat till byggande av infrastruktur (järnväg)
  • har erfarenhet av utredningsarbete
  • har god kunskap inom Miljöbalken
  • har erfarenhet av tillsyn/miljökontroll

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst melj (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer sker via Skype under v 23 och 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-MH1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Nina Karlsson,
0101235089

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222