Logga in
Logga in

Nyfiken projektledare som vill växa

Nu söker vi en proaktiv och driven projektledare som är redo för att växa och utvecklas i en spännande projektfas i Västlänken!

Sök tjänsten

Om jobbet

Den här möjligheten är perfekt för dig som är i början av din projektledarkarriär och vill utvecklas som projektledare. Du kommer att vara projektledare för Västlänkens projekt för Anläggningsövervakning.

Som projektledare för Anläggningsövervakning får du vara med och driva ett unikt projekt inom Trafikverket. Vi utvecklar Västlänkens tunnelsystems kompletta mjukvara för styr och övervakning samt vidareutvecklar det befintliga scadasystemet. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team där du får möjlighet att arbeta med några av de allra vassaste inom området. Ny erfarenhet och kunskap kommer att stärka din personliga utveckling.

Inledningsvis kommer du att vara ett viktigt stöd till den nuvarande projektledaren och successivt ta över egna ansvarsområden med leverans- och resultatansvar. Det kommer att innebära att följa upp projekt/kontrakt gällande tid, kostnad och innehåll samt leveranser enligt krav och kontrakt. Mycket av ditt arbete kommer att innebära att samverka med projektets specialist- och stödfunktioner samt med övriga projektledare och externa kontakter. I rollen ingår att vara både styrande, stödjande, samverkande och informationsbärande.

Västlänken är ett järnvägsprojekt för pendel- och regiontåg i tunnel under centrala Göteborg. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central kommer att underlätta resandet i Göteborg och Västsverige.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi vänder oss till dig som är beredd att med stort engagemang och driv leda projektet Anläggningsövervakning framåt. Som projektledare är du en företrädare för projektet både externt och internt. Vi ser därför att du har god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att du genom god kommunikation skapar engagemang och delaktighet i organisationen. Du har en god förmåga att skapa väl fungerande strukturer för projektets arbete och du drivs av att leverera resultat och att arbeta proaktivt. Du förstår att samarbete i alla led är en framgångsfaktor och trivs i ett produktivt team. Samtidigt har du inga problem med att styra och vara ledande i samverkansarbetet.

Vi söker dig som

  • har universitet- eller högskoleutbildning om minst 180hp, inom relevant inriktning som exempelvis mekatronik, systemvetare alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års aktuell erfarenhet av projektledning inom relevant område exempelvis system- och/eller systemförvaltningsområdet.
  • har erfarenhet av att följa upp tid, kostnad och innehåll i projekt
  • kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av systemutveckling, funktionsanalyser, funktionsbeskrivningar samt programmering
  • har erfarenhet av komplexa tidplaner med tidsberoenden i större projekt
  • har erfarenhet av större infrastrukturprojekt med inriktning på system och styrfunktioner

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras vecka 43.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lillian Brunbäck,
0101238598

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222